Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 6 februari 2016

Gemiste reclame! (Donar vs Landstede [VERSLAG])

Wáár is de media (tv) als jij ze kunt gebruiken? Vanavond, bij de wedstrijd Donar vs Landstede, waren zij niet aanwezig! Zó jammer voor het Nederlandse basketball!

De wedstrijd was niet alleen op papier een topper: de nummer 3 (Donar) ontving de nummer 1 (Landstede). Qua vertoond spel was het in fases, waarbij het momentum keerde, ook een topwedstrijd. Beide ploegen lieten, met pieken en dalen, goed basketball zien.

Details bleken uiteindelijk beslissend. Fundamentals, die in grote delen van de wedstrijd niet werden beheerst (bijvoorbeeld rebounding), drukten geen forse stempel op de wedstrijd. Het spel golfde, in een vrij hoog tempo, op en neer.

Kwartstanden:

  1. 26 - 25 
  2. 38 - 40 (12 - 15) 
  3. 60 - 64 (22 - 24) 
  4. 83 - 82 (23 - 18)
Dat het tempo vrij hoog lag komt door de speelstijlen van beide ploegen (vooral Landstede houdt er van om in een hoog tempo te spelen) maar ook door de arbitrage. Er werd, in mijn ogen, weinig gefloten (als je het over de gehele wedstrijd bekijkt) en dat kwam de wedstrijd ten goede. 

Een vrij strak begin, de teugels laten vieren, de riemen even weer aantrekken en losjes doch gecontroleerd eindigen. Ik heb de scheidsrechters in jaren niet zo goed zien fluiten! En, ik ben nu eens niet sarcastisch. 

De P & T voor Drazen Bubnic bijvoorbeeld waren heel terecht. De verdediger van Zwolle (Tyson Hinz) stond keurig te verdedigen. Drazen beukte op hem in, een terechte P. Nadat deze gegeven was raakte Bubnic gefrustreerd. Hij ging klagen. Als beloning kreeg hij een verdiende T. Geen slimme acties. 

Vanavond, aan Donar-zijde, een goed spelende Chase Fieler. Niet eens qua scores. 

Jessey Voorn (Landstede) was in deze wedstrijd, op positieve wijze, nadrukkelijk aanwezig. Topscorer van de wedstrijd met 23 punten, goed verdedigen (op bijvoorbeeld Yannick Franke), goede teamspirit (bijvoorbeeld bij het optillen van Grant Gibbs). Diverse spelers mochten proberen om Voorn te neutraliseren. Met wisselend succes: Franke, die geen verdediger is, slaagde hier niet in. Dourisseau, wel een verdediger, had veel meer succes. 

Ondanks de nederlaag wil ik wél stellen dat Landstede terecht de nummer 1 van de DBL is. De ploeg speelt goed (bezit technisch en tactisch behoorlijk wat kwaliteit) en is een team. 

Ik hoop op een finale Landstede vs Donar. Nadeel is wel dat het Landstede sportcentrum niet heel groot is (er kunnen ongeveer 200 supporters in), en het dan moeilijk wordt om er bij te zijn. Maar omdat elk nadeel zijn voordeel heeft: dit vraagt om verslaggeving door Ziggo! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten