Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 17 februari 2016

Yannick Franke weg bij Donar

Yannick Franke & Donar hebben per direct afscheid van elkaar genomen.

Een gelukkige samenwerking is het zelden geweest. Já, er was een periode waarin de ploeg afhankelijk was van Franke (vanwege zijn scores) máár ... die scores hadden ook een keerzijde: té solistisch (in de aanval) en het moest gebrek aan defensieve kwaliteiten compenseren. In de ogen van sommigen konden zijn scores zijn zwakke punten verbloemen.

Franke wist zich in het begin van de competitie staande te houden, ondanks dat hij het moest doen met enkele zeer zwakke ploeggenoten. Maar op den duur lukte dit niet meer. Jeugdig enthousiasme maakte dat hij ging forceren. Zijn spel kwam in een negatieve spiraal.

Ik denk dat die val gestopt had kunnen worden als de ploeg eerder had kunnen beschikken over Lance Jeter. Wellicht had men er dan nog voor gekozen om Franke vaker aan te spelen, en meer minuten op het veld te zetten. Nu hij in een dal zat gebeurde dit logischerwijs niet.

Achteraf gezien is het aantrekken van Yannick Franke geen gelukkige keuze geweest. Zo jammer dat de club er niet voor koos om andere Nederlanders te contracteren. Spelers die niet per sé beter zijn maar wel beter bij de club passen.

Waar de toekomst van Yannick ligt? Ik zou het toejuichen als hij naar een ploeg in Nederland gaat, en dat deze ploeg vervolgens een Nederlander naar Donar stuurt. Een Groninger. Qua clubs zijn er dan (in mijn ogen) 2 opties: Shoeters Den Bosch (Lietmeijer / Bouwknecht naar Donar) en Rotterdam (Mladenovic naar Donar).

Stefan Mladenovic zal het seizoen denk ik willen afmaken in Rotterdam. Gezien zijn studie.

Bouwknecht & Lietmeijer tekenden afgelopen zomer beiden een drie jarig contract. Of Shoeters de verplichtingen na kan komen als er geen nieuwe hoofdsponsor wordt gevonden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten