Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 20 februari 2016

Zoals te verwachten viel (Donar vs B.S. Weert [VERSLAG])

Drazen Bubnic kwam, bij het voorstellen van de spelers, het veld op lopen met zijn zoontje Adrian. Het jongetje werd 6 februari geboren.

Een verplicht nummertje. De nummer 3 (Donar) tegen de nummer 8 (B.S. Weert). De eerste wedstrijd die dit seizoen in Groningen werd gespeeld tussen beide ploegen eindigde in 122 - 57. Eigenlijk had de thuisploeg (Donar) vanavond deze prestatie moeten overtreffen. Maar dat het niet zou gaan gebeuren verwachtte ik al voor de wedstrijd. En dat werd in het eerste kwart meteen al bevestigd.

Kwartstanden:

  1. 28 - 17 
  2. 52 - 28 
  3. 88 - 36
  4. 108 - 50 
Het is niet makkelijk om te spelen tegen een ploeg die merkbaar zo veel zwakker speelt. Een ploeg ook waarvan je weinig tegenstand verwacht. Je moet toch scherp blijven. 

Het was vanavond een mooie gelegenheid om Bas Veenstra, Skip Samson en Niek Nieboer speelminuten te "geven". Wat mij dan wél weer verbaasde was dat Dexter Hope weinig speelde. Raakte hij geblesseerd? Op de momenten dat Lance Jeter mocht rusten werd zijn positie vooral ingenomen door Sean Cunningham. Een bron meldt dat Hope geblesseerd raakte aan zijn hand, en daarom uit voorzorg aan de kant werd gehouden. Ook Drazen Bubnic (die een behoorlijk goede wedstrijd speelde) werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Er vielen gelukkig ook diverse mooie acties te zien. Zoals een dunk van Ross Bekkering na een assist via het bord van Lance Jeter. 

De combinaties waren snel. Veel te snel voor de spelers van Weert. Hun verdediging was, behoudens het maken van fouten, niet in staat om de aanvallen van Donar te stoppen.

Hopelijk vanavond winst voor Shoeters Den Bosch (zij spelen in en tegen Leiden).  

Woensdag 24 februari de thuiswedstrijd (inhaalwedstrijd wegens ijzel) tegen b.c. Apollo. De Amsterdammers wonnen afgelopen donderdag hun thuiswedstrijd tegen Landstede basketball Zwolle. De Amsterdammers wonnen in Groningen, begin januari, een bekerwedstrijd van Donar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten