Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 14 februari 2016

Ons zelf tekort gedaan (Shoeters vs Donar [VERSLAG])

Wij, Donar, hebben onszelf in Den Bosch tekort gedaan! Er zullen ongetwijfeld supporters (mét roze bril) zijn die zeggen: "We hebben gewonnen!", "Dit zijn nog niet de play-offs, daarin gaan wij beter spelen", "We hebben lange tijd niet gewonnen in de Maaspoort" enz. Daar hebben zij wel gelijk in maar dat zegt niets over het vertoonde spel.

Shoeters speelde, zoals vaker dit seizoen, matig. Of positiever beschouwd: niet goed. Donar speelde behoorlijk, het niveau is, als ik een oordeel mag geven, voldoende. Het was echter slordig. We hadden te vaak te veel moeite om de bal in de ploeg te houden of om een aanval goed uit te spelen.

In de play-offs moet dit beter. De ploegen uit de top 4, ook Shoeters Den Bosch, zullen dan beter spelen dan zij op dit moment doen.

Kwartstanden:

1. 12 - 13
  2. 25 - 37 (13 - 24)
  3. 38 - 53 (13 - 16)
  4. 53 - 72 (15 - 19)
In het eerste kwart verzuimden wij al om Shoeters op de pijnbank te leggen. We verspeelden een 3 - 11 voorsprong.

Drazen Bubnic moest in het vierde kwart het veld verlaten met 5 P's (waarvan 3 aanvallende?). Dat zijn dure fouten. Het is echt zaak om dit de komende weken te verbeteren.

Positief is dat we Shoeters (ook al speelden zij zwak) op 53 punten weten te houden. Als je de tegenstander onder de 70 houdt heb je vaak al een goede kans. In een wedstrijd tegen een stugge ploeg als Shoeters ligt de grens zo rond de 60. Dan is 53 punten goed.

Als je dan ook nog eens 72 punten weet te maken (wat dus meer had kunnen zijn) dan is een overwinning verklaard.