Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 27 februari 2016

Opnieuw de strijd aangaan (Apollo vs Donar [VOORBESCHOUWING])

Zaterdag 5 maart wordt in de Amsterdamse Apollohal de wedstrijd Apollo vs Donar gespeeld.

Nog geen 2 weken na de meest recente competitiewedstrijd van beide ploegen. Op 24 februari speelden zij nog tegen elkaar in het Groninger theater Martiniplaza. Uitslag 91 - 79.

Het was "pas" de 2e wedstrijd van het reguliere seizoen tussen beide ploegen. Dit komt omdat eerder een wedstrijd was afgelast wegens ijzel.

Daarvoor speelden zij dit seizoen al 2 wedstrijden tegen elkaar. Op 14 november won Apollo in haar eigen hal met 81 - 66. Een bekerwedstrijd (3 januari) eindigde in 66 - 68 (Donar uitgeschakeld, Apollo naar de kwartfinale (tegen Landstede bball Zwolle).)

De stand op de ranglijst:

  1. Leiden 19 gespeeld, 15 gewonnen, 4 verloren, 30 punten 
  2. Zwolle 19 gespeeld, 14 gewonnen, 5 verloren, 28 punten 
  3. Groningen 19 gespeeld, 14 gewonnen, 5 verloren, 28 punten 
  4. Den Bosch 19 gespeeld, 11 gewonnen, 8 verloren, 22 punten 
  5. Rotterdam 19 gespeeld, 7 gewonnen, 12 verloren, 14 punten 
  6. Amsterdam 19 gespeeld, 7 gewonnen, 12 verloren, 14 punten 
  7. Leeuwarden 19 gespeeld, 6 gewonnen, 13 verloren, 12 punten 
  8. Weert 19 gespeeld, 2 gewonnen, 15 verloren, 4 punten
Amsterdam staat eigenlijk te laag op de ranglijst. De ploeg is beter dan deze lijst doet vermoeden. Er werden nederlagen geleden tegen concurrenten Rotterdam en Leeuwarden. Onnodig verlies volgens hun vaste reporter: Bryant Abath.

Het zal voor Donar, zo sprak speler Aron Royé, geen makkelijke wedstrijd worden. Bekijk het hier (2e filmpje). Hoe nieuweling Tjoe de Paula het in deze wedstrijd zal doen, is afwachten. In de wedstrijd die op 24 februari werd gespeeld had hij vlak voor rust twee belangrijke scores (goed voor 5 punten). De Paula is een betere verdediger en meer een teamspeler dan de speler die hij mocht vervangen (omdat deze speler er zelf voor koos om te vertrekken): Yannick Franke. Dat betekent overigens niet dat Franke geen goede speler is. De kwaliteit van Yannick Franke is scoren. Hij is een aanvaller pur sang.


We zullen zien of de scheidsrechters dit keer het niveau wel aan kunnen. Hoe het in de wedstrijd van 24 februari ging kan je hier zien & horen. Zal je het antwoord vooraf besparen. 

De ploeg die de reguliere competitie als 3e afsluit speelt tegen de nummer 6. De nummer 4 speelt tegen de nummer 5. Zowel Donar als Landstede hebben het dit seizoen in de competitie niet makkelijk gehad tegen Apollo. 

Apollo is in de 1e ronde van de play-offs een geduchte en daarom waarschijnlijk geen gewenste tegenstander. 

De nummers 1 en 2 zijn in de 1e ronde vrij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten