Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 10 maart 2016

Veerkracht (Donar vs Leiden [VERSLAG])

Donar is de nieuwe nummer 1 in de Nederlandse eredivisie, ook wel DBL (Dutch basketball league) genoemd. Het ging moeizaam, ondanks dat de thuisploeg op den duur een voorsprong pakte van bijna 15 punten verschil.

De dure winstpunten gingen zeer terecht naar de gastheren. En daarmee zeg ik ook meteen dat Donar eigenlijk te gastvrij was voor de gasten uit Leiden. Cashmere Wright (ex - Donar) mocht te vaak ongehinderd schieten (en driepunters raak schieten); Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List, Worthy de Jong én Thomas Koenis (deze laatste óók ex - Donar) begingen regelmatig smerige overtredingen die de spelers van Donar ogenschijnlijk gelaten accepteerden. Professioneel zal echter de juiste beoordeling zijn.

Kwartstanden:

  1. 28 - 17 
  2. 42 - 40 (14 - 23) 
  3. 54 - 55 (12 - 15) 
  4. 76 - 76 (22 - 21) 
  5. 90 - 86 (14 - 10) = dit was 1 verlenging van 5 minuten

Donar kwam in het laatste kwart op een achterstand van 10 punten. Geholpen door de achterban én de Leidse - ploeg die, terwijl zij in foutenlast zat, domme P's maakte.

De winst werd Donar in de verlenging nog bijna ontnomen. Zowel door Donar zelf als wel (voor een te groot deel) door de scheidsrechters. De "heertjes" in het oranje straalden ook vanavond een en al corruptie uit.

Aanstaande zaterdag (12 maart) kan Donar de koppositie verstevigen als het wint in en tegen Rotterdam.

Een groot deel van de Nederlandse basketballpers is van mening dat Worthy de Jong de meest waardevolle speler van de competitie is. Nou, dat liet hij vanavond in ieder geval niet zien. Ondanks zijn scores in het laatste kwart.

Donar, spelend als een team, zal dan aan het einde van het seizoen misschien geen speler tot mvp gekroond zien worden (vorig seizoen won Lance Jeter deze prijs) maar er is slechts 1 prijs belangrijk: het landskampioenschap. Mocht Donar er in slagen om aan het einde van de reguliere competitie 1e te zijn, dan is dat positief voor de kansen om de landstitel weer naar Groningen te halen. Het betekent namelijk thuisvoordeel in de halve finale én finale.

1 opmerking:

  1. Zo DOM, zo'n opmerking over corruptie. Twee teams zijn het niet eens met veel calls. Maar corruptie?

    BeantwoordenVerwijderen