Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 27 maart 2016

Donar vs Aris [VOORBESCHOUWING]

Dé derby van het noorden (van Nederland): Donar Groningen vs Aris Leeuwarden. Op dit moment de nummer 3 (Donar) en de nummer 6 (Aris) van de Nederlandse eredivisie.

Aris zit de laatste weken in een goede 'flow'. Er werd gewonnen van Shoeters (Den Bosch) en na een grote achterstand (meer dan 20 punten) met een redelijk klein verschil (7 punten) verloren van Leiden.

Een basketball-volger schreef op social media dat Quincy Treffers ondergewaardeerd wordt. Ik deel die mening wel. Hij staat al enige tijd op mijn kandidatenlijst. Recent verscheen er een artikel over Chase Fieler. Hij wil graag in een sterkere competitie in Europa spelen. (Dat snap ik wel, en dat gun ik hem ook.) Mocht Fieler na dit seizoen bekend maken niet terug te keren bij Donar dan zie ik in Q.T. een nuttige vervanger. Ander type speler. Vermoedelijk goedkoper, wat de mogelijkheid biedt om goede buitenlandse spelers (terug) te halen: DeJuan Wright en Billy Clark. (Voeg hen bij Jason Dourisseau & Ross Bekkering ... En goede Nederlanders (Den Bosch staat 4e in de DBL maar pakte al wel 2 prijzen (van de 2 die je dit seizoen tot nu toe kon winnen).) als Leon Williams, Stefan Mladenovic, Maarten Bouwknecht. Waardevolle reserves als Nigel van Oostrum (dit seizoen de koning van de 'assist'), Valentijn Lietmeijer en (eerder genoemde) Quincy Treffers. Vergeet niet om Sean Cunningham te behouden.

Of dit het laatste seizoen is van deze derby? Een kennis van mij zegt al enige maanden dat men in Leeuwarden financiële problemen kent, en dat Aris waarschijnlijk aan het einde van dit seizoen wegvalt uit de DBL.

Áls dat inderdaad zo is, dan moet de FEB echt gaan besluiten om de competitie uit maximaal 6 ploegen te laten bestaan (dus exit BS Weert (als dat niet uit zichzelf opstapt)). En wanneer Den Bosch geen club meer heeft voor het seizoen 2016/2017 dan maar verder gaan met 5 ploegen. Ideaal is het niet (oneven aantal) maar dat zij dan maar zo.

Misschien is Leiden bereid om het probleem te verhelpen (lees: hen verbieden om in de 5 Mei hal te spelen, maar zij willen niet in een andere hal spelen)?

Wanneer Donar en Aris aan het einde van het reguliere seizoen ook 3e en 6e zijn, dan treffen zij elkaar in de eerste ronde van de play-offs. De winnaar van die serie speelt in de halve finale tegen de nummer 2 (dat is op dit moment Landstede basketball Zwolle).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten