Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 14 maart 2016

Tof oefenpotje (BVG vs Donar [VERSLAG])

Het was een gezellige happening in sporthal de Oude ALO. (Ja, vroeger zat in dat gebouw de Academie voor Lichamelijke Oefening. De school waar je de opleiding volgde om gymleraar te worden. Dat was ergens in de vorige eeuw. Aan een vakleerkracht gymnastiek lijkt vandaag de dag geen behoefte meer te bestaan. Vele (basis)scholen hebben de gymleraar wegbezuinigd. De uurtjes die vroeger werden besteed aan gym (bokspringen, ringzwaaien, trefbal, slagbal, blokjes-voetbal etc.) vult men nu met het eten van cupcakes en het drinken van  energiedrankjes (de goedkopere varianten).

Kwartstanden:

  1. 18 - 25 
  2. 29 - 57 (11 - 32) 
  3. 54 - 79 (25 - 22) 
  4. 68 - 102 (14 - 23)

Donar (de bezoekende ploeg) en BVG (de gastheren) maakten er een ontspannen wedstrijd van. Bij Donar ontbraken Lance Jeter (net vader geworden van Lance jr.) en Chase Fieler (blessure). Er waren vanavond drie scheidsrechters in actie (een bijzondere belevenis voor de spelers van BVG): Esther van Bochove (zus van Arnoud van Bochove (scheidsrechter DBL)), Ingrid Funcke en Eppe van der Bij. De beide vrouwen zitten in een talentenpool. Zij worden opgeleid tot A - scheidsrechter? En mogen straks in de eredivisie fluiten?

Nou ... geef hen liever gisteren dan vandaag wedstrijden in de DBL! Zij (Esther en Ingrid) fluiten minstens 10x beter dan 80 - 90% van hun collega's uit de DBL. De dames namen hun mannelijke collega op sleeptouw. Hij trok zich duidelijk op aan het niveau van zijn collega's.

Meer "girlpower" kwam er van Chantal de Boer. Bij Donar is zij bekend als mini - Thunder. Vanavond was zij niet verkleed als tijgertje. Chantal liet weer enkele fraaie 'moves' zien! De dansjes van Chantal zijn, in mijn ogen, altijd leuk om te zien.

Beide ploegen lieten leuke acties en aanvallen zien. Verdedigend deed BVG het niet onaardig. Ze waren Donar regelmatig de baas in de reboundduels en pakten zo diverse aanvallende rebounds. Een goede les voor de ploeg van coach Erik Braal!

Wat betreft de nabije toekomst: Niek Nieboer naar Groene Uilen (mocht zijn oom Hans daar de coach blijven) en Skip Samson naar BVG?

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Sharon Daflaar.En 2 video's:
video 1
video 2
(Het kan zijn dat je de video's niet kunt bekijken. Dit is dan omdat de video's door de persoon die ze gemaakt én geplaatst heeft op social media deze niet openbaar deelt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten