Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 8 september 2017

Donar vs Rotterdam basketball @ Wildervank [VOORBESCHOUWING]

Ja, Wildervank en niet Veendam. Google maps zegt tenminste dat het adres zich bevindt in het dorp Wildervank. (Regelmatig hoor en lees ik de "discussie" of de hal in Wildervank of Veendam staat. En bij deze gooi ik er een argumentje in. Vast al genoemd.)

Nou, lijkt mij verder ook helemaal niet belangrijk! Als jouw sTom sTom jou maar op tijd naar de hal toe leidt, niet waar? Je wilt deze wereldpot vast niet missen! De crème de la crème van het Nederlandse basketball heeft besloten om naar Veendam (of Wildervank) te komen voor een oefenwedstrijdje op een herfstavond. Excuus: zomeravond met vermoedelijk herfstachtig weer. Jan (Pelleboer) en Piet (Paulusma), wat denken jullie daarvan?

Terwijl de heren met elkaar overleggen wat voor weer het gaat worden zal ik het maar hebben over de "wedstrijd".

Ik heb Rotterdam basketball op zondag 3 september zien spelen tegen het Duitse Kirchheim Knights. De ploeg van coach Armand Salomon werd met 61 - 81 verslagen. (Nadat het op zaterdag 2 september met 75 - 64 verloor van Apollo (Amsterdam).)

Het startende vijftal van Rotterdam: Ordana Kanda Kanyinda (point-guard), Ties Theeuwkens (shooting-guard), Michael Kok (small-forward), Coen Stolk (power-forward) en Jeroen de Baat (center). Robert Krabbendam (center) en Kasper Averink (point-guard) bleven geblesseerd op de bank. De Amerikanen Chris Commons en Trevor Setty waren niet aanwezig. (Nog geen werkvergunning?)

Kanda Kanyinda is de speler met de meeste dreiging. Hij sloop diverse keren door de Duitse defensie, scorend met een lay-up. Rotterdam is, zoals al jaren, een ploeg die zoekt naar de driepunters. Het spel is vrij statisch. De bal gaat in een laag tempo rond. Als men geen optie tot een driepunter ziet dan houdt alles op. Men gaat op avontuur, wat leidt tot chaos en balverlies.

In hoeverre de Rotterdammers er tegen Donar een leuke wedstrijd van kunnen maken is voor een groot deel afhankelijk van de aan-/afwezigheid van de Amerikanen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten