Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 10 september 2017

Power rankings 3

  1. Donar: 2x winst (vs Rotterdam (116 – 47) en Den Helder (104 - 40)) zonder goed te spelen. Was het slecht? Nou, niet meer dan redelijk. Aanvallend werden leuke aanvallen afgewisseld met domme acties (resulterend in knullig balverlies). Verdedigend was het niet scherp (ik schat in zo’n 60%) waardoor veel ruimte (en daarmee onnodig punten) werd(en) weggegeven. 
  2. Aris: 83 – 57 verlies in Aalst tegen Aalstar (1e divisie België) en 66 – 60 verlies in Leuven tegen Leuven Bears (1e divisie België). 
  3. Landstede (Zwolle): 87 – 76 verlies in en tegen Rasta Vechta (2e divisie Duitsland). Op 14 september volgt in Zwolle de tweede ontmoeting van deze dubbele confrontatie. 
  4. Den Bosch: 84 – 52 verlies en tegen Gladiators Trier (2e divisie Duitsland). 
  5. Weert: niet gespeeld. Hebben de informatievoorziening op social media (Facebook en Twitter) verbeterd. Nino Gorissen is zaterdag 9 september voor 2 seizoenen gecontracteerd. 
  6. Leiden: niet gespeeld. 
  7. Den Helder: 104 – 40 verlies tegen Donar. De ploeg is nieuw en nu 2 weken bezig met de voorbereiding. Toch zegt dit wel iets: de ploeg is wat betreft andere clubs en vele fans welkom in de DBL maar voegt kwalitatief gezien niets toe aan de toch al zó armoedige DBL. 
  8. Rotterdam: met bijna 70 punten verschil verliezen van een Donar-ploeg die niet goed speelde is, ook al ontbreken er spelers, beschamend slecht. Een schande. Tenzij die Amerikanen van het niveau James/Durant (Trevor Setty) en Anthony Davis (Chris Commons) zijn gaat het dit seizoen helemaal niks worden met de Rotterdammers. Oh ja, Averink zal van het niveau Stephen Curry moeten zijn (wij weten toch dat hij dat niet is). 
  9. Apollo (Amsterdam): 65 – 51 verlies tegen Grasshoppers (promotie divisie) en 80 - 71 verlies tegen Lokomotief (promotie divisie). Spelers als Dimeo van der Horst, Benjamin Janssens, Max van Schaik, Berend Weijs en Jesse Markusse waren niet aanwezig. Naar verluidt omdat hun aanwezigheid de ontwikkeling van de jonge spelers stoort. Hoe wil jij dergelijke oefenwedstrijden nou gebruiken om te bepalen wie er goed genoeg is voor een reserverol in het 1e als de kern van het 1e niet aanwezig mag zijn!?! Het lijkt er niet op dat Stefan Mulder terugkeert in de ploeg van Apollo. Dat Gian Slagter en Hicham Kherrazi niet terugkeren schijnt al duidelijk te zijn. Rogier Jansen zal niet voor Apollo gaan spelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten