Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 4 september 2017

Power rankings DBL

Hoe presteren de ploegen die meedoen aan de DBL, de Nederlandse eredivisie?

Hier de ranglijst. Let op: ploegen die niet in actie komen worden gezien als middelmaat. Prestatie is noch positief noch negatief.

Tóch kan het zijn dat een ploeg die niet in actie is gekomen een dikke onvoldoende scoort! Reden hiervoor zal ik vermelden. Zoals (uiteraard) ook de reden om juist een pluspunt toe te kennen.

  1. Den Bosch: de ploeg won van Aalstar. Het was een vrij krappe zege (76 - 84) maar omdat de Bossche B.V. ongeveer de helft van de selectie heeft vernieuwd, nog niet iedereen beschikbaar is én de tegenstander (die thuis speelde) vorig seizoen de nummer 4 (van 10 ploegen) in de reguliere competitie was zie ik deze prestatie als de beste van alle DBL ploegen. 
  2. Donar (Groningen): een ruime overwinning (29 punten) tegen Aris (Leeuwarden) op "neutraal" terrein. De Friesche ploeg is in mijn ogen beduidend beter dan vorig seizoen. Máár de spelers zijn nu nog niet op elkaar ingespeeld. Aris was vorig jaar de nummer 7 (van 8 ploegen) in de reguliere competitie. Dat was niet goed genoeg om mee te mogen doen aan de play-offs. 
  3. Landstede (Zwolle): de ploeg wint het David cuptoernooi te Meppel. Zij verslaan op zaterdagavond de Duitse ploeg Kirchheim Knights met 84 -- 69 en op zondagmiddag Apollo Amsterdam met 48 - 84.
  4. Den Helder: kwam niet in actie. 
  5. Leiden: kwam niet in actie. 
  6. Aris (Leeuwarden): de ruime nederlaag tegen (regerend landskampioen) Donar was geen verrassing. De ploeg, met veel nieuwe spelers (waarbij 1 speler nog niet aanwezig is), deed het aardig. Het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen is heel groot. 
  7. Apollo (Amsterdam): 75 - 64 winst (met een DTL-ploeg (uitgezonderd Jesse Markusse & Benjamin Janssen)) tegen Rotterdam (basis vijf bestaat uit spelers die in de selectie van de DBL-ploeg zitten) maar een dag later gevolgd door een 48 - 84 nederlaag tegen Landstede basketball (Zwolle). Dimeo van der Horst, Max van Schaik, Benjamin Janssens, Jesse Markusse, Rens van Ravenstein, Mack Bruining en Akeel Eduardo zijn gecontracteerd. Maar ... Van der Horst, Van Schaik en Eduardo speelden niet op het David cuptoernooi.
  8. Rotterdam: een basis vijftal bestaande uit spelers van de DBL-ploeg verliest van een under 24 ploeg van Apollo (Amsterdam) met 75 - 64 én een dag later verliest de ploeg met 61 - 81 van een Duitse ploeg die nog niet compleet is. Goed, Rotterdam mist 2 Amerikanen, een Nederlandse guard (Kasper Averink) en een Nederlandse center (Robert Krabbendam) maar dan nog ... 
  9. Basketball academie Limburg (Weert): pas 3? spelers vastgelegd? Ruim 1 maand voor de competitie gaat beginnen pas 4? (vandaag Sam van Dijk overgenomen van Rotterdam) spelers onder contract hebben staan .... dat is mijns inziens zwaar onvoldoende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten