Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 11 september 2017

Vergelijken?

Ik laat meteen weten: het is appels met peren vergelijken. Maar toch ... Want, "we" (Donar-fans) doen het tóch. Én supporters van andere clubs vragen mij (ons?) er naar. "Is het Donar van 2017/2018 sterker dan het Donar van 2016/2017? (Lees: denken jullie dat de ploeg nu uit betere spelers bestaat?)

De reden om hier naar te informeren is niet zo vreemd. (Lance) Jeter & (Chase) Fieler keerden niet terug als spelers van Donar. En dus ging de club opzoek naar opvolgers. Die zijn gevonden in de personen van (Brandyn) Curry, opvolger van Jeter, en (Evan) Bruinsma, die op de plek van Fieler is gaan spelen.

Donar TV, zie YouTube-filmpje (klik op de afbeelding), vroeg Evan Bruinsma hoe hij dacht over de erfenis (de prestaties van Fieler).

En dus ...

Allereerst: hoe zag de ploeg van het seizoen 2016/2017, het team dat in 1 seizoen 3 prijzen won!, eruit?

Het basisvijftal (in de loop van het seizoen werd dit gewijzigd (De Paula kwam in de basis, in plaats van Cunningham).

Point-guard = Lance JETER
Shooting-guard = Sean CUNNINGHAM / Tjoe de PAULA
Small-forward = Jason DOURISSEAU
Power-forward = Chase FIELER
Center = Drago PASALIC

En de reserves waren:
 • Stefan MLADENOVIC (back-up point-guard) 
 • Tjoe de PAULA (shooting-guard) ---> later in de basis i.p.v. Sean Cunningham
 • Arvin SLAGTER (back-up shooting-guard/small-forward)
 • Bas VEENSTRA (back-up power-forward 
 • Drew SMITH (back-up center/power-forward) 
 • Sjoerd KOOPMANS (reserve small-forward) 
 • Tim HOEVE (reserve point-guard) 
 • Daan MARING (reserve power-forward/center) 

 • Logisch is het om de spelers die gebleven zijn tegen elkaar weg te strepen. Kanttekening: de posities werden iets anders verdeeld? Zo is de 13e man in de selectie nu Rienk Mast. 

  De ploeg van dit seizoen: 
  Point-guard = Brandyn CURRY 
  Shooting-guard = Sean CUNNINGHAM 
  Small-forward = Jason DOURISSEAU 
  Power-forward = Evan BRUINSMA 
  Center = Drago PASALIC 

  Back-up point-guard = Aron ROYÉ 
  Back-up shooting-guard = Arvin SLAGTER 
  Back-up small-forward = Sjoers KOOPMANS (Eigenlijk reserve small-forward/shooting-guard maar om iedere positie dubbel te bezetten krijgt hij deze plek.)
  Back-up power-forward = Stephen DOMINGO 
  Back-up center = Thomas KOENIS 

  Reserve guard = Tim Hoeve 
  Reserve power-forward = Daan Maring 
  Reserve center = Rienk Mast

  Op het moment dat ik dit verhaal schrijf heeft de ploeg 4 oefenwedstrijden gespeeld: 1 in Duitsland (tegen Oldenburg, een ploeg uit de 1e Duitse divisie, rechtstreeks geplaatst voor de 1e poulefase van het Basketball Champions League toernooi) en 3 in Nederland, in de provincie Groningen (Aris (Leeuwarden), in Uithuizen; Rotterdam basketball, in Wildervank en Den Helder Suns, in Leek). 

  Juist die wedstrijd die wellicht aangeeft hoe goed de ploeg nu kan spelen, hoe goed spelers individueel zijn, heb ik niet kunnen aanschouwen. N.B. Brandyn Curry (niet gespeeld) en Aron Royé (nauwelijks gespeeld) waren niet of nauwelijks inzetbaar. 

  Andere spelers (toen vs nu) en dus ook, zo lijkt het, een iets andere speelstijl. Iets meer snelheid in het spel, meer verdeling van de scores (niet dat er vorig jaar sprake was van egoïsme!). 

  Het 2e vijftal: Mladenovic, Cunningham, Slagter, Veenstra & Smith vs Royé, Slagter, Koopmans, Domingo & Koenis? Ik denk dat wij dan dit seizoen sterker zijn. Er zijn er die (nog altijd) roepen dat Koenis de vervanger is van Bas Veenstra. Mijns inziens is dat niet het geval. Hij is, in mijn ogen, de vervanger van Drew Smith. De vervanger van Veenstra is Stephen Domingo. In ieder geval qua posities! 

  Jeter & Fieler vs Curry & Bruinsma? Ik denk dat je moet kijken naar het gehele team, niet naar 2 spelers afzonderlijk. Omdat het andere spelers zijn, is de manier van spelen anders. De coach (Erik Braal) wil goed blijven aanvallen maar wil dat het team, in vergelijking met vorig seizoen, nog beter verdedigt. Dat het lukt sluit ik zeker niet uit.

  Op 19 september, na de wedstrijd tegen het Litouwse Vytautas weten wij meer! In de loop van deze week speelt de ploeg nog 2 oefenwedstrijden in België (tegen Aalstar op 13 september en tegen Willebroek op 15 september). 

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten