Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 24 april 2014

Duizend driepunters en slam dunks

Aangezien "Als de lente komt dan ..."  door voetbalhooligans wordt gebruikt (met betrekking tot een ander stadje) en emotioneel gevoelig ligt (zo vlak voor 4 & 5 mei) schakel ik de Kuifje-modus maar in. GasTerra Flames (1) ontvangt vanavond (donderdag 24 april) Apollo uit Amsterdam (8).

Nu ben ik geen Rasta Tostitelli maar ik voorspel dat het verschil in deze play-offs ontmoetingen groter zullen zijn dan die tijdens de ontmoetingen in het reguliere seizoen. (Apollo werd drie van de vier wedstrijden op een score van minder dan 50 punten gehouden. Die wedstrijd waarin meer punten werden gemaakt bleef de teller staan op 54.) Flames / Donar zal willen werken aan de winnaarsmentaliteit. (Hoewel die al wel goed is.) In de halve finale en de finale worden tegenstanders van een ander kaliber verwacht. Dan zal de strijd zwaarder zijn, en om jezelf aan te leren om er vol voor te gaan is een goede voorbereiding op dergelijke duels. De Groningers zullen vermoedelijk de 90 punten grens gaan overschrijden. Zeker in de thuiswedstrijd (voor eigen publiek, op een tijdstip (19:30 uur) wat de spelers gewend zijn (in tegenstelling tot 11:00 uur)).

Velen beseffen wel dat Groningen niet alleen beschikt over een betere 'starting-five' maar dat de bank ook veel dieper is. De play-offs, Amsterdam heeft hiermee minder ervaring dan Groningen. Als het gaat om de huidige selecties van beide ploegen! Historisch gezien heeft Amsterdam namelijk veel meer ervaring, en de Astronauts (de voorloper van Apollo) werden zelfs veel vaker kampioen dan '' Donar'' (onder leiding van Ton Boot en later A. Shivek).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten