Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 20 april 2014

GasTerra Flames under 20 behoudt kans op zege HNBT

De mannen under 20 van GasTerra Flames hebben hun kans op winst van het HNBT levend gehouden. Wat bij het zien van de eerste wedstrijd uitgesloten leek, werd in de tweede wedstrijd omgezet in hoop (maar die wedstrijd heb ik niet gezien). De overwinning vanmorgen, tegen Sabonis basketballacademie (Litouwen), viel mathematisch wel te voorspellen maar ... basketball is geen wiskunde.

Flames had gistermiddag met 50 - 52 gewonnen van Jugla / Sport 2000 Riga (Letland). En zij hadden eerder op de dag een 57 - 51 zege op Sabonis basketballacademie geboekt. Nu, na twee nederlagen, is de titelverdediger uitgeschakeld. In die zin: ze spelen nog wel wedstrijden maar ze spelen geen kruisfinale en zijn daarmee kansloos om de titel van vorig jaar te prolongeren.

De gastheren speelden goed, hun zege was geheel terecht. Men speelde als team, de coach had zijn begrijpelijke emoties (want er werd belabberd gefloten!) veel beter onder controle. Kanttekening: de ploeg is weinig in balans. De betere spelers staan allen op de kleinere posities: Maarten Bouwknecht (point-guard), Eric Peutz (shooting-guard), Olaf de Vries (shooting-guard) en Niek Nieboer (small-forward).

Na de 69 - 75 winst is het nu voorbereiden op de kruisfinale. Vanavond om 19:20 uur in sporthal Vinkhuizen. Gevolgd door de 3 points shoot-out en de dunkcontest. Volgens het wedstrijdschema is CEZ Nymburk de tegenstander in de kruisfinale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten