Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 18 april 2014

Laatste ronde

Donderdag 24 april beginnen de play-offs van de Dutch Basketball League, de Nederlandse eredivisie. In het weekend van 19 april wordt de laatste ronde van de reguliere competitie gespeeld.

De nummers 1 tot en met 8 mogen meedoen aan de play-offs. Gezien het aantal clubs in de eredivisie (10) en het niveau van de competitie vind ik een aantal van 8 clubs in de play-offs veel te veel! Vier zou prima zijn, zes acceptabel. Kijk naar het verschil in punten tussen de nummer 6 en de nummer 7: dat is 10 punten (ofwel 5 overwinningen / nederlagen). Aangezien iedere ploeg in de reguliere competitie 36 wedstrijden speelt vind ik dat toch wel een erg groot verschil.

Enkele plekken voor de play-offs zijn zeker:
1. Groningen (GasTerra Flames)
2. Den Bosch (SPM Shoeters)
3. Den Helder (Kings)
7. Leeuwarden (Aris)

Van het drietal Zwolle (nu 4e), Leiden (nu 5e) en Wijchen (nu 6e) is nog niet bekend tegen wie zij gaan spelen in de eerste ronde van de play-offs, en wie er thuisvoordeel heeft in de kwartfinale tussen de nummer 4 en 5 van de eredivisie.

Zwolle is bij winst in en tegen Leiden verzekerd van de 4e plaats. Als Leiden wint dan zijn zij zeker van de 4e plaats.

Leiden is in geval van verlies in eigen hal afhankelijk van Wijchen als het gaat om de 5e plaats. Als Wijchen in en tegen Groningen verliest dan is Wijchen (Magixx) zesde. Als Wijchen (Magixx) wint dan zijn ze 5e (mits Leiden verliest van Zwolle!).

Aangezien ik hoop op de volgende kwartfinales: 1. Groningen - Rotterdam / Amsterdam 8.; 5. Wijchen @ Zwolle 4.; 3. Den Helder - Leiden 6.; 7. Leeuwarden @ Den Bosch 2. betekent dit dat Zwolle en Wijchen beiden hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen moeten winnen.

Winnen in Groningen? Van een team dat dit seizoen in de reguliere competitie 4 wedstrijden verloor. De voorkeur voor Zwolle - Wijchen zit 'm in de reizen voor de spelers en fans én de entree voor fans (in Leiden zul je vermoedelijk € 25 per persoon per wedstrijd moeten gaan betalen in de halve finale).

Toon van Helfteren, de coach van Leiden, klaagde na de wedstrijd Magixx - Leiden over de arbitrage. Zijn lange mannen (Duinker en Thompson) zouden bewust de wedstrijd uit gefloten zijn. Vooropgesteld: ik heb deze wedstrijd niet gezien! Van Helfteren zegt dat dit veel vaker het geval is geweest dit seizoen. Nou, ik heb Leiden enkele keren tegen Groningen zien spelen en daarbij geconstateerd dat Duinker en Thompson herhaaldelijk dingen doen waar een P-fout voor gegeven dient te worden. Meestal krijgen ze die niet. Kevin Thompson is zelfs gewoon een worstelaar die constant smerige fouten maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten