Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 21 april 2014

Meervoudig gehandicapt

Het Nederlandse basketball is meer dan ziek. Je zou kunnen zeggen dat 'we' meervoudig gehandicapt zijn. En die omschrijving zeg ik met respect voor mensen met een beperking / handicap.

Wat is er NU aan de hand? De tweede wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs tussen GasTerra Flames en Apollo wordt op zondag 27 april (volgens door de NBB opgelegde planning) begonnen om 11:00 uur. Belachelijk! Dat zou voor een wedstrijd in het rayon tussen bc Apollo en Harlem Lakers geen probleem zijn omdat de spelers dan vrijwel allen op minder dan een uur reizen van de sporthal wonen én (nog belangrijker) deze spelers geen twee uur voor aanvang van de wedstrijd bij de sporthal aankomen. (Lager niveau.) Maar de play-offs van de eredivisie staat voor topsport!

Zowel Apollo als Flames hebben een nadelige invloed gehad op het besluit van de bond: Flames wil de eerste wedstrijd van deze serie niet spelen op woensdagavond 23 april (zodat de tweede wedstrijd gespeeld zou kunnen worden op vrijdagavond 25 april), Apollo heeft deze wedstrijd niet omgewisseld met een wedstrijd die 's middags wordt gespeeld. En de NBB? Zij hadden gewoon MOETEN zeggen: geen gelul, jullie spelen zaterdag 26 april. De wedstrijd moet om 19:00 uur beginnen en geen seconde later! Wij komen kijken. Als de tip-off niet op tijd plaatsvindt mogen jullie niet meer spelen en wordt de wedstrijd reglementair verloren door de ploeg die het niet tijdig kunnen beginnen heeft veroorzaakt.

Bond én clubs vinden het basketball helemaal niet belangrijk. Zeer spijtig want op deze manier wordt het nooit wat met het Nederlandse basketball. De ijshockeycompetitie op buitenbanen in de Sahara is professioneler (en kwalitatief beter) dan de DBL. Het ijsdansen is er populairder. En in IJsland hebben ze een geweldige competitie beachvolleybal in de buitenlucht (dragen van bikini's/short verplicht!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten