Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 29 april 2014

Nieuw seizoen

De play-offs zijn nog in volle gang. Sterker nog: de kwartfinales zijn net gespeeld of, zoals de serie Leiden vs Zwolle, nog gaande. Toch kijk ik vooruit. Het team (coaches + spelers) moeten zich focussen op de play-offs, het bestuur op continuïteit!

Aangezien bekend is dat GasTerra stopt als hoofdsponsor zou je een aantal vragen willen stellen:
1. hoe staat het met de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor?
2. wat doen jullie om een nieuwe sponsor te vinden?
3. met wie voeren jullie gesprekken?

En er zijn vast meer vragen te bedenken. Spijtig genoeg houdt het bij vraag 1 al op. Als men nu de nieuwe sponsor bekend zou maken, dan is er niets aan de hand. Dat zou prachtig zijn. Maar helaas. Het zoekproces verloopt slecht. Waar dat aan ligt?

Dat zou vraag 2 duidelijk moeten maken. Ik heb de vraag nog niet gesteld. Verwacht er ook geen antwoord op. Niet meer dan wat er kortgeleden aan rtv Noord is verteld door interim-voorzitter G. Kiel. En ook op vraag 3 verwacht ik geen antwoord.

Kiel belooft een competitieve ploeg voor het seizoen 2014/2015. Gezien diens uitspraak over de sportieve resultaten in het seizoen 2012/2013 heb ik daar dan zeer weinig tot geen vertrouwen in. Volgens hem hoort verliezen immers bij sport?

Als het budget in het nieuwe seizoen even groot is als tijdens dit seizoen dan zou ik spelers als Yannick van der Ark adviseren om voor enkele jaren buiten Groningen te gaan spelen. Ervaring opdoen bij een club als Zwolle. Of Leeuwarden. Speelminuten maken, en zodoende verder groeien. In Groningen zijn de kansen voor spelers die in Groningen zijn opgeleid nihil. Men haalt liever jonge spelers naar Groningen. Het niveau van de jeugdopleiding blijft laag? Mogelijk: maar dat is dan ook een gevolg van de kwaliteit van rayon Noord. Je moet spelers van clubs selecteren. Maar die spelers leren bij hun clubs te weinig. Het RTC Noord kan niet aan selectie aan de poort doen. In ieder geval niet op de manier waarop het zou moeten. Reden: er is onvoldoende talent om streng te selecteren.

Bij een (veel) lager budget zal Donar er wel voor moeten kiezen om spelers als Van der Ark te contracteren. Dat bedoel ik geenszins vervelend ten opzichte van spelers als Yannick. Het moge toch wel als bekend worden verondersteld dat zij niet tot de duurste spelers behoren? Goedkoop is duurkoop? Kan, maar je kunt geen geld uitgeven wat je niet hebt. En, zorg dat deze spelers zich goed ontwikkelen. Als je later kwaliteitsinjecties kunt doen dan kun je bouwen aan een goed team.

Geld is ook bepalend voor de toekomst van coach Ivica Skelin. Zijn contract loopt nog 1 seizoen door. Maar, als het geld ontbreekt om mee te doen aan een Europees bekertoernooi. Blijft hij dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten