Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 24 april 2014

Wake-up call?


Morehouse college begint haar nieuwe jaar traditioneel met het luiden van de bel. Een laatstejaars of een alumni vraagt daarbij “Can you answer the bell, whenever it rings?!”. Kern van dit verhaal: als er maatschappelijke problemen zijn, draag jij dan bij aan een oplossing? Neem jij verantwoordelijkheid voor de samenleving?

Ik vertaal, voor dit verhaal, de vraag naar sport. Kun jij doen wat nodig is, ongeacht het moment en de situatie? Men noemt dit ook wel eens “rise to the occassion”. Vanavond werd duidelijk dat Donar tegen een (met alle respect) niet zo’n sterke ploeg kan winnen zonder een redelijk niveau te halen. De ploeg kan zich zowel verdedigend als aanvallend een zeer slordige wedstrijd veroorloven. Maar, dat zal in de halve finale (tegen Leiden of Zwolle) niet het geval zijn. Dan moet er veel beter gespeeld worden.

Of het door de euforie van de feestelijkheden voor de wedstrijd kwam (overigens wel kort voor de tip-off)? Dat denk ik niet. Het is in het verleden al zo vaak gebeurt dat men in de eerste ronde, zeker de eerste wedstrijd, slecht speelde (en soms zelfs verloor). In zo’n play-offs reeks haalde men dan nog wel eens de finale (bijvoorbeeld het seizoen 1997/1998).

 Namens Apollo profiteerden Aron Royé (ex – Donar) en vooral Mark Ridderhof.

A.s. zondag wordt de tweede wedstrijd uit deze serie (GasTerra Flames vs bc Apollo) gespeeld. In Amsterdam, in de Apollohal, begint men om 11:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten