Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 12 april 2014

Pre game party

GasTerra Flames (Donar) vs Den Helder Kings. Een competitiewedstrijd waarin de Groningers de punten niet nodig hebben voor de ranglijst (Den Helder wel), maar die de thuisploeg (voor het moraal) wel zal willen winnen.

De gasten uit de kop van Noord-Holland zouden in theorie nog kunnen worden ingehaald door Zwolle? Het verschil in punten is, ondanks dat de Zwollenaren een wedstrijd minder speelden dan de Den Heldenaren, vrij groot: 6 punten. Den Helder speelde tot nu toe 34 wedstrijden, Zwolle 33.

De site van de DBL meldt overigens dat Den Helder verzekerd is van de 3e plaats en derhalve in de kwartfinale van de play-offs zal spelen tegen Magixx dat alleen nog maar 6e kan worden. (In een ander artikel schrijft dezelfde site, andere auteur, overigens iets anders betreffende Magixx.) Zwolle wordt 4e of 5e. Leiden wordt 5e of 4e.

Als dat klopt, dan hoop ik toch echt dat Zwolle in de kwartfinale gaat winnen van Leiden. Reistijd voor de spelers, kosten voor toegangskaarten voor de fans, diezelfde fans moeten in Leiden uren buiten wachten (ze mogen niet naar binnen. Met alle respect: ik ga er dus vanuit dat Flames / Donar in de kwartfinale wint van Amsterdam (Apollo) of Rotterdam (Rotterdam basketball college).

Voorafgaand aan de wedstrijd Flames vs Kings wordt 'Donar' gehuldigd. Op 30 maart jl. won de ploeg de nationale beker. Vanaf 24 april wordt de jacht op de landstitel ingezet. Dan beginnen de play-offs.

Groningen - Zwolle betekent een derby, Groningen - Leiden (waar ik niet op hoop) een klassieker en Den Bosch - Den Helder betekent ook een klassieker. Mocht Den Bosch de halve finale halen ten koste van Aris Leeuwarden (waar ik ook niet op hoop) dan is het mijn verlangen dat Den Helder de finale haalt ten koste van de Boschenaren.

Maar ... eerst spelen beide ploegen nog 2 competitiewedstrijden. Zwolle, Leiden en Wijchen spelen ieder zelfs nog 3 wedstrijden. Even als Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten