Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 12 april 2014

Happy birthday?

Yannick van der Ark (shooting-guard, 12 april 1993) viert vandaag zijn 21e verjaardag. GasTerra Flames / Donar vierde het winnen van de beker en de ploeg verlengde haar winning streak naar de 18e zege dankzij een 78 - 67 overwinning op Den Helder Kings.

Het feestje werd door het publiek met plezier gevierd al was er een tweetal dat flink haar best deed om het te vergallen. Dit tweetal liep overigens op het veld met een fluit in de mond.

De rest van het verslag volgt zo dadelijk!

Den Helder was te gast. Onuitgenodigd? In ieder geval van harte welkom! Erg sportief speelden zij niet maar, ze hadden tijdens de heenreis(?), waarschijnlijk besloten om hun 'huid' duur te verkopen. Helaas voor hen: het bleek een chasse patat.

Vermoedelijk behoeft die uitspraak enige uitleg. Niet iedere basketballfan is bekend met wielerjargon. Een chasse patat (veel gebruikte uitspraak bij zesdaagses) betekent een zinloze achtervolging. Want ... Donar nam vanaf de tip-off de regie over de wedstrijd. De ploeg van coach Jaumin leverde strijd maar kwam vanavond kwaliteit tekort tegen het team van Skelin. De kersverse bekerkampioen (een vlag in de nok van de hal (die men mogelijk gaat verlaten) bewijst dit) is in de reguliere competitie vaak sterker in de breedte én diepte.

Ondanks dat MartiniPlaza, de huidige thuishal van de Groninger basketballorganisatie, een theater is (de directeur sprak ooit 'een multifunctioneel theater waarin ook gebasketballd kán worden'), komt men voor serieuze strijd en niet voor een opvoering van een tragische comedie. Enkele spelers van Den Helder lieten zien toneel te kunnen spelen. Toen de dj een liedje van Pitbull feat Ke$sha begon te draaien werd er dan ook geroepen "They gonna flop, they gonna timber!". (Originele tekst: "gonna fall, gonaa timber")

Op zaterdag 19 april spelen de Groningers hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie (thuis tegen Magixx uit Wijchen dat vermoedelijk 6e wordt, al hoop ik dat zij 5e worden!). Den Helder speelt op dezelfde datum haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de Kingsdome tegen SPM Shoeters Den Bosch.

Leiden won vanavond in Weert. Dit betekent voor Magixx dat Leiden op zaterdag 19 april in de 5 Mei-hal tegen een nederlaag (verliezen van Zwolle) zal moeten aanlopen én de Wijchenaren in Groningen zullen moeten winnen .

Ik ben geen voorstander van het geven van cadeaus maar ... een kwartfinale Zwolle - Wijchen betekent dat 'Donar' in de halve finale niet tegen Leiden speelt. Een serie tegen Leiden staat niet op mijn bucketlist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten