Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 20 april 2014

Kwartfinales play-offs

Donderdag 24 april beginnen de play-offs. Alle ontmoetingen zijn nu bekend.

1. GasTerra Flames Groningen vs Apollo Amsterdam 8. Hakim Salem tegen zijn werkgever van het vorige seizoen, een club waarmee hij na ontslag niet meedeed aan de play-offs. Harvey van Stein was als speler, jeugdcoach (jongens under 18) en assistent-coach (assistent van Hakim Salem) werkzaam voor GasTerra Flames. Aron Royé speelde drie(?) seizoenen in Groningse dienst. Jos van der Laan doorliep de jeugdopleiding van GasTerra Flames. Jessey Voorn legde de omgekeerde weg af. Hij doorliep de jeugdopleiding van Amsterdam, en speelde zelfs nog 2(?) seizoenen in het eerste. De Groningers waren al enkele weken voor het einde van het reguliere seizoen verzekerd van de eerste plaats. De Amsterdammers moesten tot en met de laatste ronde 'knokken' voor de achtste plaats. Wellicht bieden de Amsterdammers moedig weerstand maar het zal niet voldoende zijn om de bekerkampioen van het seizoen 2013/2014 te verslaan: 2 - 0 voor de Groningers.

5. Landstede basketball Zwolle @ Zorg & Zekerheid Leiden 4. De ploeg van Herman van den Belt moest in de laatste speelronde de vierde plaats, die thuisvoordeel betekent in de eerste ronde van de play-offs, overgeven aan de ploeg van Toon van Helfteren. Leiden stond lange tijd op de zesde plaats van de ranglijst. Den Bosch leek even de tegenstander te gaan worden in de eerste ronde. Den Helder scheen vervolgens lange tijd de tegenstander te gaan zijn in de eerste ronde (en daar hoopte ik enorm op). Maar, in de laatste weken dreigde een confrontatie met Zwolle. In het laatste weekend kon daarin nog verandering komen (bij verlies van Leiden, en winst (in Groningen) van Wijchen). Het gebeurde niet. De finalist van het bekertoernooi 2013/2014 en de titelverdedigers zijn de reguliere competitie geëindigd op plek 4 en hebben in de eerste ronde van de play-offs het thuisvoordeel. Vaak is dat een beslissend voordeel (Zwolle verloor bijvoorbeeld vorig seizoen met 2 - 0 van Aris Leeuwarden, dat in die serie het thuisvoordeel had). Echter, Leiden is geen constant presterende ploeg. Wright was dit weekend goed voor 23 punten. Of hij in de play-offs tot hetzelfde niveau kan komen? 0 - 2 voor Zwolle dat daardoor in de halve finales twee maal naar Groningen mag reizen. En minimaal 1x de Groningers op bezoek krijgt.

3. Den Helder Kings vs Matrixx Magixx Wijchen 6. Twee ploegen die behoren tot de middenmoot. Het verschil in punten tussen beide ploegen (8 punten) is kleiner dan het verschil tussen de nummers 2 (Den Bosch) en 3 (Den Helder). Wellicht lukt het de ploeg van Michael Schuurs om thuis te winnen. In dat geval gaat de serie over maximaal drie wedstrijden. De serie gaan de Gelderse mannen, zo is mijn verwachting, niet winnen. 2 - 1 voor Den Helder.

7. Aris Leeuwarden @ SPM Shoeters Den Bosch 2. Vorig seizoen was er in de eerste ronde van de play-offs ook een confrontatie tussen beide ploegen. Toen werd de serie gewonnen door de Friezen. Ooit waren zij een satellietclub van de Boschenaren. Aris verloor in de zomer diverse spelers. Het zou dan ook dit seizoen een nog grotere verrassing zijn als Aris de halve finales haalt. Ik gun het ze van harte, hoop er echt op maar mijn voorspelling: 2 - 0 voor Den Bosch. Den Bosch zal hierdoor in de halve finale de strijd aangaan met Den Helder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten