Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 19 april 2014

Zeer teleurstellende avond!!!

De laatste competitieronde van de mannen eredivisie leverde heel veel teleurstellingen op. Zowel in als buiten Groningen.

A. Leiden won in eigen hal met 79 - 75 van Zwolle. Consequenties: 1. Leiden is 4e geworden, 2. Leiden heeft in de kwartfinale tegen Zwolle (dat 5e is geworden) het thuisvoordeel (grotere kans op het behalen van de halve finale (tegen GasTerra Flames(?)), 3. zie C!
B. Robbert Arends had zijn trommel thuis gelaten. Geen instrumentale ondersteuning voor Flames / Donar van deze geweldige supporter! Er heeft een mevrouw meerdere e-mailberichten per DAG naar het managementbureau gestuurd om te klagen over het gedrum van Robbert. Waarom heeft u uw onvrede niet besproken met de ouders (of ooms en tantes) van Robbert?! U zit op nog geen tien meter afstand van Robbert. Dan kan het u niet ontgaan zijn wie familieleden zijn van Robbert. Had hen gevraagd of Robbert gecorrigeerd zou kunnen worden. U vindt het vervelend dat Robbert 40 minuten lang, buiten de maat, op zijn trommel slaat. Ja, ik geef u gelijk dat de moment waarop hij drumt niet altijd gepast / gewenst zijn maar ... hij is zeer enthousiast, doet het met de beste bedoelingen (Aanmoedigen van zijn helden én het opzwepen van het publiek! Uw plek is overduidelijk niet in hét sfeervak van de DONAR Dome: vak NB!) en, hij kent weinig remming op zijn emoties. Iets wat gezien zijn beperking niet vreemd is. Jammer dat u daar geen begrip voor heeft! Tip: vraag voor het volgende seizoen een plek aan die ver bij Robbert én het sfeervak vandaan is. Met deze tip ga ik niet zo ver als het verzoek van Bas Kammenga: geen seizoenkaart kopen, en voortaan thuis blijven. U bent wat mij betreft namelijk van harte welkom, het zou alleen sneu zijn als u volgend seizoen weer geïrriteerd raakt door het enthousiasme van Robbert!
C. Magixx Wijchen verloor in Groningen van de GasTerra Flames met 71 - 69. Magixx had, om de zesde plaats te vermijden, moeten winnen van de nummer 1 van de reguliere competitie. Én, Zwolle had in Leiden moeten winnen van de regerend landskampioen. Omdat het Zwolle niet lukte om, ondanks een ruime voorsprong in de eerste helft, te winnen in de 5 Mei hal kon Leiden al geen zesde meer worden. In plaats van de zesde plaats wisten de Leidenaren dus de vierde plaats te bemachtigen.
D. Na enkele prettige optredens faalde de dj weer eens in de uitvoering van zijn taak! Opnieuw kon hij het niet laten om tijdens een aanval van de tegenstanders het deuntje van de Harlem Globetrotters (een liedje van Benny Goodman) te draaien. DJ, je ben nie goed man! Bas Kammenga overweegt om een klacht indien te dienen bij het management van de Flames. Nou Bas, dat is zinloos. Vele fans hebben al vele klachten ingediend. Per e-mail, per brief en mondeling (persoonlijke gesprekken met bestuursleden) maar allen zonder positief resultaat. Men zegt het eens te zijn met de kritiek maar het probleem is nog altijd niet opgelost!
E. Marit Siersema slaagde er niet in om vanaf de middellijn de bal door de ring te gooien. Ze won wel het pauzespel maar helaas niet een reis naar de USA.
F. Het optreden van de scheidsrechters was zoals zo vaak erbarmelijk! Joske Kuut (die dit seizoen weinig in Groningen kwam fluiten) van veruit de minst slechte van de drie maar zij heeft wedstrijden gehad waarin ze heel veel beter floot dan vanavond. Tóch zou zij nog een 7 scoren. Haar collega's krijgen slechts een 1 voor de moeite (om naar Groningen te komen).

De wedstrijd had voor Flames / Donar geen enkele waarde. Of men in de kwartfinale zou moeten spelen tegen Amsterdam of Rotterdam kon men zelf niet bepalen. Het lot om in de halve finale op Leiden te kunnen stuiten lag voor het grootste deel ook niet in handen van de Groningers (Leiden en Zwolle hadden daarop de meeste invloed). 

Ik heb er alle vertrouwen in dat Flames / Donar een eventuele halve finale serie tegen Leiden gaat winnen maar, de kans dát men tegen Leiden moet spelen (in plaats van Zwolle of Wijchen) vind ik zeer triest. Als je in de halve finale twee uitwedstrijden speelt, dan scheelt je dat ten opzichte van ontmoetingen in Wijchen mogelijk € 20 en in vergelijking met Zwolle wellicht € 25.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten