Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 28 september 2014

Donar u24 vs Leiden u24

Op het gastenboek van Leiden beklagen de Leidse fans zich over het gebrek aan speelminuten voor jonge Nederlandse spelers. Ik ben een voorstander voor speeltijd voor jonge Nederlanders, omdat dit nodig is voor hun ontwikkeling. En, dat moet niet wachten tot ze 18 jaar zijn. Of nog langer (20 jaar is geen uitzondering). Nee, dat moet al op 16 jarige leeftijd. En nee, dat hoeft dan geen 30 minuten per wedstrijd te zijn. Opbouwen, van wedstrijd tot wedstrijd bekijken wanneer het kan.

Of de jonge Leidenaren het beter hadden gedaan? Dat zullen we nooit weten.

De under 24 ploeg van Leiden kreeg 's middags een flinke oorwassing van hun Groningse leeftijdsgenoten. Uitslag 97 - 57. En het verschil had veel groter kunnen en moeten zijn. Maar de jeugd van Donar was slordig, te vaak ongeconcentreerd.

De ploeg van coach Mekel speelde van begin tot eind niet eens een goede wedstrijd. Dat de ploeg vorig seizoen toch de halve finale wist te behalen zegt alles over het gebrek aan kwaliteit in het Nederlandse basketball.

Een drietal spelers van de u24 ploeg is aanvulling op de selectie van het 1e. Maar ze hebben zo weinig kwaliteit dat je (inclusief nieuweling Lance Jeter) moet stellen dat de selectie uit slechts 9 spelers bestaat.

De punten zijn binnen voor Donar, en dat is fijn. Het fenomeen Dutch talent league is overigens erg kitscherig. Talent is soms niet welkom omdat er binnen een cirkel van zo'n 20 km geen deelname mag zijn van 2 (of meer) clubs. Slechts 1 club uit een regio mag meedoen.

In de eredivisie (DBL) wil men juist naar 14 of 16 ploegen (zo veel kwaliteit is er helemaal niet!) maar in de eredivisie jeugd is men bang voor te veel ploegen? Terwijl je, uitgaande van wiskundige logica, juist heel blij zou moeten zijn met veel ploegen. Deel het desnoods in in regio's (volgens het rayon principe) zodat ploegen niet te veel hoeven te reizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten