Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 25 september 2014

Geen Stefan Mladenovic?

Er loopt in Nederland geen goede (Nederlandse) point-guard rond volgens de technisch directeur van Donar. Maarten Bouwknecht is derhalve voorlopig de startende point-guard van de ploeg.

Die rol is hem van harte gegund. Voor zijn ontwikkeling is dat ook helemaal niet verkeerd. Al zou iets meer "geduld" niet slecht hoeven te zijn. Dat het dit seizoen sneller gaat dan vorig seizoen is mijns inziens een heel goede zaak. Toen speelde hij echt te weinig.

Waarom Sean Cunningham wordt gezien als shooting-guard (opvolger van Arvin Slagter én Jessey Voorn) is me niet duidelijk. In mijn ogen is Cunningham eerder een point-guard dan een shooting-guard. Ook al speelde hij het vorige seizoen naast Whit Holcomb (die te boek staat en stond als point-guard). Leiden speelde, zo is mijn gedachte, vorig seizoen regelmatig met twee point-guards: Holcomb en Cunningham. Daar stond dan af en toe een shooting-guard bij (DeJuan Wright, nu net als Cunningham speler van Donar) of een small-forward (Worthy de Jong). En soms een forward die geen 3 is maar ook geen 4 (Mohamed Kherrazi).

Ik zou, nu Donar afscheid heeft genomen van Nik Cochran, een Nederlander contracteren die als shooting- én point-guard kan spelen: Stefan Mladenovic. Daarbij maak je dan Cunningham tot startende point-guard. Een rol die hij gewend is, en die hij ook in het Nederlands team vervulde. Behalve afgelopen zomer.

Het contracteren van een extra (pure) shooting-guard (Jessey Voorn) is een optie maar geen noodzaak. Prettig is het wel want Voorn is een topper. Cunningham is geen shooting-guard. Hij is eigenlijk een speler die geen point-guard noch een shooting-guard is. Hij is een guard. Een speler die in het 'backcourt' leuke, nuttige dingen kan doen. Die fantastische acties kan afwisselen met slordigheden, hij is niet heel stabiel en constant. Maar voor de Nederlandse eredivisie zeker geen slechte speler.

Voorn is een veel, veel betere shooting-guard dan Cunningham. En ook dan DeJuan Wright. Hoewel Wright geen small-forward is, betekent het contracteren van een Nederlandse topspeler als shooting-guard wél dat Wright zich kan richten op de positie van small-forward. (En niet wordt gebruikt als small-forward en shooting-guard.)

Mladenovic is een geschikte back-up voor zowel Cunningham als Voorn. Omdat Stefan als point- én shooting-guard kan spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten