Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 27 september 2014

Hoofdsponsor

In het Dagblad van het Noorden van zaterdag 27 september geven diverse personen hun mening over het gemis aan een hoofdsponsor van basketballclub Donar.

Wat Ruud Koning zegt klopt denk ik wel. Donar heeft traditioneel geen goede reputatie op organisatorisch gebied. Meerdere faillissementen; bestuurders die zich uitspraken over naderend ontij, een verstreken houdbaarheidsdatum om vervolgens bedreigd te worden(?); bestuurders die hardop droomden van de Europese (sub)top, die beweerden dat Donar een club is met een allure van een NBA-team; een bestuur (waarvan 2 personen zijn vertrokken) dat in de afgelopen twee seizoenen een verlies leed van € 325 000. Dat biedt geen vertrouwen.

Als bestuurders ook nog eens roepen "het was geen verloren seizoen" (club won in dat seizoen de landstitel niet) en "verliezen hoort bij sport" (club won ook in dat seizoen niet het landskampioenschap) dan is het logisch dat bijna niemand geld in je club wil steken!

Rogier Jansen merkt op dat er niet positief over de club wordt gesproken. Klopt maar hoe kun je nu positief zijn over iets wat slecht is!?!

Ook Bas Kammenga heeft gelijk. Er is rust nodig. Want rust geeft vertrouwen. Als er geen stilte is, hoor je negatieve dingen. Positieve dingen hoor je niet. Geen nieuws is goed nieuws. Bestuurders komen alleen in het nieuws als het slecht gaat. Dat is overal zo. Zodra mensen je naam kennen is het mis.

De plannen van de club lijken goed maar het uitvoeren gaat in een veel te traag tempo. Tijdens het forum werd gesproken over onderhandelingen waar men (in de persoon van Peter van der Molen) mee bezig is. De directeur, het managementteam, de raad van toezicht, raad van advies? Dat is er allemaal nog niet. Vacatures zijn er nog niet eens. Althans, geen functieprofielen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten