Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 16 september 2014

Medische keuring?

EBBC (ahum, Shoeters) Den Bosch heeft recent besloten om het contract met een speler te ontbinden. (Lees: er is geen contract geweest.) Reden: de speler kwam niet door de medische keuring.

DONAR heeft een speler in de selectie die geblesseerd arriveerde in Nederland. En nog niet fit geweest is. Heeft weliswaar in enkele wedstrijden meegespeeld maar dat was slechts voor enkele minuten. Vraag: hoe kan het dat hij door de medische keuring is gekomen?

En als hij nog niet is gekeurd: waarom niet? In zijn plaats zouden we ook voor een andere speler (Goedkoper? Andere positie?) kunnen kiezen. Waarom heeft deze geblesseerde speler wél een werkvergunning en een andere (fitte) speler niet terwijl hij niet veel later is gecontracteerd. Deze speler lijkt me ook niet een speler waar we heel veel aan hebben. Redenen?
1. de speler in kwestie is een shooting-guard (al noemt men hem een shooting-guard én small-forward) daarvan hebben we er (exclusief jonge Nederlanders die slechts dienen als opvulling van het wedstrijdformulier en de spelersbank) al 1 1/2 (Mark Ridderhof en de geblesseerde USA-speler Nik Cochran).
2. de speler in kwestie is aanvallend een leuke speler (soms goed maar heeft ook regelmatig zwakke momenten) maar verdedigend een slechte speler!

Waarom in plaats van zowel Nik Cochran áls DeJuan Wright niet gekozen voor Quentin Pryor (wél een goede verdediger) of eventueel Steve Ross (een echte forward)?

Waarom wilde Jessey Voorn niet blijven? Hij zou een van de shooting-guards moeten zijn. In tegenstelling tot DeJuan Wright is Voorn wél een goede verdediger. Slagter én Voorn vertrokken allebei. In mijn ogen echt een gemis.

De selectie telt 12 spelers waarvan zeker 3 spelers niet eredivisiewaardig zijn. Waarom dit trio dan toch bij de selectie gehaald? (Zullen wel goedkoop zijn maar kon het dan écht niet uit om in plaats van hen Jos van der Laan (speler uit je eigen jeugdopleiding) terug te halen? Die wordt beschouwd als speler van bc Apollo Amsterdam maar die zullen dit seizoen geen sterke ploeg hebben. Ze hebben op dit moment alleen maar 2 coaches, maar nog geen enkele speler?

Kies dan voor 10 spelers maar dan wel betere spelers dan je nu hebt gecontracteerd. Voordeel van Jos: hij mag ook in de under 24 ploeg spelen. Dat betekent dat je hem kunt laten fungeren als startende shooting-guard van de u24 ploeg en als 3e shooting-guard van het 1e team.

Had als 1e & 2e shooting-guard dan gekozen voor Stefan Mladenovic (nog herstellende van een knieblessure?) en Valentijn Lietmeijer.

Stefan Mladenovic is inzetbaar als shooting-guard én point-guard. Zo lang hij niet inzetbaar is (nog niet helemaal fit) heeft een jongere speler als Maarten Bouwknecht dan de kans om veel te spelen. Daarna kan hij mee als speler van het 1e maar is hij makkelijker in te zetten als startende point-guard van de u24 ploeg. Een ploeg met weinig behoorlijke spelers. In theorie zijn dat alleen Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra. Allebei spelers van het 1e.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten