Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 14 september 2014

RTC Noord vu 20 vs Cangeroes

De vrouwen under 20 ploeg van het RTC Noord heeft een nieuwe coach (Joyce Siderius - Bolman). Een nieuwe coach betekent vaak een andere speelstijl en een andere cultuur. Zo vanaf de tribune beschouwd is dat ook in deze situatie het geval.

Mij bevalt de nieuwe benadering wel. Het spel oogt socialer (meer passing maar wél op de juiste momenten, én goed uitgevoerd) en fanatieker. De spelvreugde lijkt zeer te zijn toegenomen in vergelijking met de afgelopen twee seizoenen.

Hoe de prestaties in dit seizoen zullen zijn is afwachten (de eerste competitiewedstrijd wordt op 21 september gespeeld) maar de overwinning van vanmiddag was toch wel indrukwekkend. De gasten uit Utrecht werden overklast. Het verschil, in de eindstand, was ongeveer 45 punten.

Dat was geenszins geflatteerd. Er werd door de Groningse meiden beduidend beter gespeeld (zowel aanvallend als verdedigend) dan de meiden uit Utrecht deden. Groot was het ogenschijnlijke verschil in gretigheid. De thuisploeg ging voor iedere 'loose ball' terwijl de bezoeksters loom en lui oogden. Ik denk dat de Domstedelingen dat niet waren maar dat de ploeg van het RTC Noord enorm gedreven was. Hopelijk is het een trend en geen eenmalig feest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten