Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 1 september 2014

6 op 7

Het gaat lekker met het Nederlandse (mannen)basketball! Ja, ondanks dat het Nederlandse mannen A-team zich heeft gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap 2015, bedoel ik dit sarcastisch.

We verloren deze zomer de Wijchense ploeg (Matrixx) Magixx. Het Amsterdamse Apollo basketball besloot zich wel in te schrijven. Of dat verstandig was? Nou ... op de tribune van de eerste training van Donar (de eerste die toegankelijk was voor publiek) viel te horen dat men zwaar in de problemen verkeert omdat de club nog niet beschikt over een coach (sinds het stoppen van Hakim Salem) en ook nog maar weinig spelers in de selectie heeft. Ik kom hier later in dit artikel op terug. En, het Weertse BSW (basketball stars Weert) heeft financiële problemen: de sponsor (Maxxcom) kan op dit moment niet aan haar betalingsverplichtingen (betalen van salarissen aan spelers?) voldoen. Dit heeft o.a. tot gevolg dat de club haar selectie, die nog incompleet is, op dit moment niet kan uitbreiden. Men zal voorlopig (noodgedwongen) gebruik moeten maken van spelers van de under 24 ploeg.

De kans is dus aanwezig dat 'we' in het komende seizoen (2014/2015) zullen gaan spelen met 7 clubs. Zeer recent besloot men 6 ploegen te laten meedoen aan de play-offs van het seizoen 2014/2015. Als er 7 ploegen deelnemen aan de DBL dan is het een "lachertje" als 6 ploegen mogen meedoen aan de play-offs.

4 ploegen in de play-offs dat is niet veel maar ... in mijn ogen beter dan 6. Zowel gezien het niveau van de competitie als qua verhouding (aantal deelnemende ploegen aan de competitie). 4 op 7 is een betere verhouding dan 6 op 7.

Terugkomend op Apollo: de club contracteerde in de zomer Wierd Goedee. Hij heeft ervaring als coach. Is het geen optie om hem aan te stellen als coach? Apollo was vorig seizoen de nummer 8 (met 10 deelnemende ploegen aan de DBL) van de competitie. De ploeg verloor haar betere spelers: Aron Royé (Den Helder Kings), Berend Weijs en Joël Brandt (Landsmeer Landslake Lions) en Mark Ridderhof (Donar Groningen). Er zijn nog, schijnbaar, nog wel Nederlanders beschikbaar maar ... of zij bereid zijn om voor een schijntje te gaan spelen voor Apollo? Doet de club er niet verstandig aan om zich terug te trekken?

Ik juich het toe als Jos van der Laan besluit om terug te keren naar Groningen. Om te gaan spelen voor de under 24 van Donar (en wellicht middels een dubbele licentie ook voor de Groene Uilen?). Mijns inziens is Jos van der Laan een betere speler dan Daan Löwik en Eric Peutz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten