Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 26 september 2014

supercup: Donar vs Leiden [voorbeschouwing]

Zaterdagavond, 27 september, wordt de wedstrijd om de supercup gespeeld. Een wedstrijd tussen de bekerwinnaar (maar in dit geval de verliezend bekerfinalist, aangezien Donar de beker én het landskampioenschap won) en de landskampioen om het nieuwe seizoen te openen. Waarom er niet is gekozen voor een wedstrijd tussen de landskampioen en de verliezend finalist van de play-offs? Omdat dan het bekertoernooi niet bij deze wedstrijd wordt betrokken. Ondanks dat Donar vorig seizoen de beker won. Het is niet de bekerkampioen die speelt tegen de verliezend finalist van de play-offs als troost omdat de bekerkampioen tevens de landstitel won.

De landstitel heeft meer aanzien dan de beker. En dus gaat de troostprijs naar de verliezer van de bekerfinale en niet naar de verliezer van de play-offs finale. Want het moet duidelijk een wedstrijd blijven tussen ploegen uit de finales van beide competities.

Leiden (dat naar Groningen afreist voor deze wedstrijd) of Donar (dat in eigen hal speelt). Wie maakt de meeste kans op de winst? Een 'head-to-head' tussen beide ploegen.

Point-guard: Dylon Cormier (Leiden) - Maarten Bouwknecht (Donar). Ik ken Cormier niet maar een speler die uit de NCAA komt schat ik beter in dan een speler die vooral actief was als speler van een ploeg uit de Nederlandse u20 eredivisie. Ook al gaat het om een speler die zeker mee kan in de eredivisie. Score: 3 - 1. (Spelers kunnen maximaal 5 punten krijgen.)

Shooting-guard: Rogier Jansen (Leiden) - Sean Cunningham (Donar). Jansen is meer ervaren als het gaat om jaren in de eredivisie. In deze jaren won hij 1x de beker, en 2x het kampioenschap. De supercup won hij nog niet. Cunningham heeft als speler van Leiden diverse prijzen (kampioenschap (1x), beker (1x) en supercup (2x)) gewonnen. Score: 3 - 4.

Small-forward: Worthy de Jong (Leiden) - DeJuan Wright (Donar). Wright is geen small-forward maar wordt op die positie gezet omdat de coach van Donar (Ivica Skelin) het niet aandurft om zijn enige small-forward, Bas Veenstra, te laten starten. Wright is weliswaar een speler die veel meer punten maakt dan De Jong, maar De Jong is de betere verdediger. Score: 3 - 2.

Power-forward: Jeroen van der List (Leiden) - Bas Veenstra (Donar). Score: 4 - 1.

Center: Will Felder (Leiden) - Ross Bekkering (Donar). Ook Felder ken ik niet. Score: 4 - 4.

Back-ups:

Shooting-guard: ? (Leiden) - Mark Ridder Hof (Donar). Ridderhof is nu, met de blessures van Craig Osaikhwuwuomwan en Thomas Koenis de enige bankspeler. Want Nik Cochran is geen speler meer van Donar. Score: ? - 1.

Forward: Mohamed Kherrazi (Leiden) - niemand (Donar). De international van Leiden heeft geen enkele tegenstander! Donar heeft op dit moment slechts 1 beschikbare invaller: Mark Ridderhof. De twee andere (Osaikhwuwuomwan en Koenis) spelers zijn geblesseerd. Thomas zal niet met een masker op gaan spelen. Score: 4 - 0.

Center: Eigenlijk is Osaikhwuwuomwan een speler die als power-forward en center kan spelen maar vooral een power-forward is. In een match-up tegen Kherrazi komt hij tekort omdat Kherrazi meer snelheid heeft. Verder van de basket af kan spelen. Over de kwaliteit van de overige inside-spelers van Leiden kan ik niet veel zeggen, kan alleen een inschatting maken. Score: 2 - 4. (Dit omdat Leiden kan besluiten om Van der List de rol van back-up center te laten vervullen. Als dat zijn vaste rol zou zijn dan zou Leiden hiervoor 4 punten krijgen. Maar omdat het niet duidelijk is welke rol hij zal vervullen komt de score uit op 2.)

Totaal: 21? - 13.

En dan tel ik de overige bankspelers van Leiden nog niet eens mee!

Koenis en Osaikhwuwuomwan spelen wél mee?

In dat geval wordt het power-forward: Van der List - Bekkering. Score 4 - 5. Center: Felder - Koenis: 4 - 5.

Aangepaste totaal score: 25 - 21.

Voorspelling? 67 - 84.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten