Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 28 september 2014

Een paar dingen ...

Fans vroegen zich af of de NAM misschien sponsor zou kunnen worden van Donar. Enkele personen die managers van dit bedrijf in hun vriendenkring hebben vroegen aan hun vrienden of Donar in gesprek is geweest met de NAM. "Nee" zouden deze managers gezegd hebben. Volgens een bestuurslid was de NAM juist het eerste bedrijf waar de club mee heeft gesproken. Dat zou ongeveer een half jaar geleden geweest zijn? Als je het mij vraagt is dat wel erg laat. Het is nu zo'n 21 maanden geleden dat werd aangekondigd dat GasTerra definitief had besloten om na het seizoen 2013/2014 het contract niet te verlengen.

Er is een bedrijf benaderd maar dit bedrijf wil geen sponsor zijn omdat basketball te weinig op tv komt. (Het bedrijf dus te weinig bekendheid krijgt.) Zou fijn zijn om een bedrijf dat al veel landelijke bekendheid geniet bereid te vinden om hoofdsponsor te worden: Rabobank, Menzis, Ziggo, Google.

De opvolger van Nik Cochran zal de komende week (tussen 28 september en 4 oktober) bekend worden gemaakt. Het gaat om een ervaren point-guard, dat vindt de club belangrijk. En dat is begrijpelijk. Whit Holcomb Faye?

De eventuele 3e en 4e buitenlandse speler zal uiterlijk 28 februari zijn 1e wedstrijd het seizoen moeten spelen. Na 28 februari mag je als buitenlander dus niet je 1e wedstrijd spelen. Dit betekent gezien de duur van de procedure aanvragen van een werkvergunning (3 tot 4 weken) dat zo'n speler voor 1 februari gcontracteerd moet worden. En liever zelfs voor 1 januari. Als hij zo'n contract tekent op 30 december en vervolgens al per 7 januari mag gaan trainen en spelen? Prima. Kost wat meer salaris maar je hebt ook meer tijd als voorbereiding op de play-offs. Gehoord van bestuurslid (die ook vertelde over sponsors) "Doel is om 3e (en liefst nog een 4e) USA-speler voor de Kerst te contracteren". Wanneer dat lukt dan wordt titelprolongatie wél het doel. Op dit moment is het doel het bereiken van de play-offs (zei de coach) maar denkt men dat het team de halve finale van de play-offs kan halen (weer datzelfde bestuurslid).

Indien Bekkering, Koenis en Osaikhwuwuomwan alle drie fit zijn dan hebben we inside voldoende goede, sterke spelers. Bas Veenstra kan als 4 spelen. Maar in geval van blessures ... Roeland Schaftenaar zal de Nederlandse eredivisie wellicht niet als ideale competitie zien maar spelen in Nederland is beter dan niet spelen. Zeker met het oog op het EK. En als Schaftenaar en Koenis graag samen spelen op het EK is het mooi als ze bij Donar samen kunnen spelen! Ik blijf dan ook hopen dat deze power-forward/center met een goede driepunter gecontracteerd wordt als op korte termijn een hoofdsponsor wordt gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten