Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 9 november 2014

A-sociale arrogantie afgestraft!

De vrouwen under 22 ploeg van Celeritas boekte zojuist in sporthal Vinkhuizen een solide zege op EBBC under 22. Uitslag 73 - 38.

Het was een verdiende overwinning die tot stand was gekomen zonder dat Celeritas nu goed speelde. "Wij" waren beter. Dat stemt mij vreugdevol omdat de tegenstanders zich bijzonder arrogant gedroegen: de speelsters, hun coaches (vooral de assistent) en hun fans. In de tweede helft werd het zelfs a-sociaal. De manier waarop de Bosche assistent-coach reageerde toen een speelster van Celeritas geblesseerd raakte nadat een Bosche speelster haar een elleboogstoot in het gezicht had gegeven (volgens een mede-supporter opzettelijk) was even walgelijk als voorspelbaar.

"Meneer" liet met diens herhaaldelijke geschreeuw en geklaag (waarom werd daar geen technische fout voor gegeven!?!) overduidelijk blijken totaal geen kennis van de spelregels te hebben. En met diens gedrag, wanneer hij (ontelbare keren!) gewaarschuwd werd toonde hij  keer op keer aan niet met autoriteit en gezag om te kunnen gaan.

Nienke Laeven zat in burgerkledij op de bank (blessure?) en Sarah Leyens leek ziekjes (bleek, speelde nauwelijks). Dat betekende dat van Ilonka Debets een forse inbreng qua speelminuten werd gevraagd. Zij vervulde die "plicht" met verve.

De Boschenaren kregen waar ze recht op hebben, en dat is ze van harte gegund.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten