Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 16 november 2014

Jean-Marc Jaumin

Hij is sinds zaterdagavond, we schrijven onder de datum 15 november 2014 bij dat J.M. Jaumin ontslag heeft genomen, niet langer de coach van de Den Helder Kings.

Of de spelers ook ontslag nemen? Het is nog niet bekend. Ik hou er zelfs rekening mee dat het vertrek van Jaumin wordt gebracht als ontslag genomen door de man die tot voor kort de coach was maar dat hij eigenlijk al geen contract meer heeft omdat diens werkgever failliet is.

Mocht dat het geval zijn dan zijn ook alle spelers zonder contract. Waar gaan die dan spelen?

DONAR Groningen contracteerde recent Mark Sanchez. Hij is een van de drie buitenlandse spelers in de selectie van DONAR. Er is spelregeltechnisch ruimte voor nog 1! buitenlandse speler. Sanchez is inzetbaar op de 3 en de 4 (dus als small-forward en power-forward). Ik juich het toe om hem als small-forward te gebruiken. Ross Bekkering blijft dan namelijk de startende power-forward en Thomas Koenis blijft de startende center. Behalve dat die combinatie werkt is dat voor het Nederlands team wenselijk. Koenis degraderen tot een positie als back-up is absoluut niet gunstig.

In de selectie van Den Helder zit minstens 1 interessante speler. Zie hem graag naar DONAR komen. Om financieel gezien ruimte te maken lijkt het mij wenselijk om een speler te verhuren aan onze buren (Aris). Zij zullen dan wel afscheid moeten nemen van een van hun buitenlandse spelers (Torgrimm Sommerfeldt?).

Qua Nederlandse spelers is eigenlijk alleen Aron Royé interessant. Een ervaren point-guard, wat van belang is als je in de beslissende fase van het seizoen komt. Een Quincy Treffers is een leuke speler maar veel speelminuten lijken er niet beschikbaar. Ik vind het ook niet goed om de ontwikkeling van een jonge speler als Bas Veenstra te remmen. Zo'n jongen laten trainen met het 1e maar wedstrijden laten spelen in de u24 ploeg (omdat je een extra Nederlandse speler contracteert) zie ik niet zitten.

Nou is het in theorie mogelijk dat de club in de komende maanden nog een Nederlandse speler contracteert (die nu meetraint om te revalideren), en indirect zal dat, als dit gebeurt, ten koste gaan van speeltijd voor Veenstra en Bouwknecht maar dan hebben we het nog over een Groninger. Bovendien kan het zijn dat het meespelen van Mladenovic niet ten koste gaat van speelminuten voor Veenstra maar dat de meer prominente spelers worden gespaard.

Zo lang spelers als Ridderhof, Wright en Cunningham niet verhuurd worden (Apollo, Aris) valt er op de terugkeer van Jessey Voorn denk ik niet te rekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten