Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 8 november 2014

Bekerweekend

Het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 november is het weekend van de zogenaamde 1e ronde van het bekertoernooi. Zogenaamd omdat er al rondes hebben plaatsgevonden. Maar dat werden dan de voorronde en tussenronde genoemd. Ja, ja.

Aan het vrouwentoernooi nemen 16 ploegen deel aan de 1e ronde. De Groningse afvaardiging bestaat spijtig genoeg alleen uit de Groene Uilen. Scylla wist zich niet te plaatsen voor de 1e ronde.

In het mannentoernooi nemen 24 ploegen deel aan de 2e ronde. Groene Uilen is in deze fase de enige Groningse vertegenwoordiger. BVG (Basketballvereniging Groningen) verloor in de 1e ronde van Rotterdam B. En DONAR stroomt pas in de 4e ronde het toernooi binnen.

De vrouwen van de Groene Uilen spelen op zaterdag 15 november om 14:30 uur in eigen hal tegen Green Eagles (Maassluis). De mannen van de Groene Uilen spelen op zondag 16 november om 18:00 uur in de 5 Meihal te Leiden tegen Leiden B.

Het zou mooi zijn als Groene Uilen en Donar elkaar in de 4e ronde treffen. Triest is wel dat de NBB, amateuristisch als men is, in het jaarboek een verkeerde benaming voor DONAR heeft gebruikt. Namelijk de naam van vorig jaar.

Hét affiche van het vrouwentoernooi, wat mij betreft althans, is de wedstrijd tussen Batouwe en Lions. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Bemmel. Een week eerder (zaterdag 8 november) spelen beide ploegen tegen elkaar voor de competitie. Die wedstrijd wordt gespeeld in Landsmeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten