De Groningse studentes peuzelden de MBV Green Eagles uit Maassluis lekker weg. De bezoeksters mochten niet klagen dat het slechts 82 - 56 werd. Al drong dat absoluut niet door.
Steen en been werd er geklaagd door de groene adelaartjes. Als ware zij zwaluwen zo vlogen zij soms naar de vloer. Misschien is een carrière switch naar het ballet een goede keuze? Daar wordt de stervende zwaan wél gewaardeerd! Toch?
De twee scheidsrechters hadden geen oog voor de fouten die werden gemaakt. Ze waren te veel bezig hun ego te doen gelden. Dit bleek o.a. uit het onterecht uitdelen van een waarschuwing voor een technische fout. (Kim Jaasma werd foutief aangeraakt bij een 'close out' en ging daarna tegen de vlakte. Het was in de ogen van de scheidsrechter, die blijkbaar nóg minder ziet dan Ray Charles of Stevie Wonder, 'flopping'. Er was écht géén sprake van 'flopping'.)
Naast de vele 'schwalbes' maakten diverse speelsters van Green Eagles zich ook schuldig aan zeuren. Hun Calimero-gedrag was even irritant als lachwekkend. Ondanks dat zij (de Green Eagles) een lengteoverwicht hadden liepen zij rond met een "zij (Groene Uien) zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk!" houding. De enige speelster van MBV Green Eagles die zich als een grote meid gedroeg was Suzanne van Driel. Maar zij heeft dan ook een lengte van meer dan 2 meter. Adel(aar) verplicht. Waar de speelster van Green Eagles (met shirtnummer 5) een T (technische fout) voor kreeg is mij een raadsle. Het leek erop dat Liesbeth Visser (speelster van Groene Uilen, draagster van het nummer 5) bestraft werd. Zij leek zelf het gevoel te hebben dat de scheidsrechter floot voor een loopovertreding waarop zij zei "Ik zit hier alleen maar". Prompt floot de arbiter nog een keer en maakte hij het gebaar horende bij een bestraffing voor een technische fout. Niemand snapte waarom de scheidsrechter een T zou willen geven tegen Liesbeth. Ik ook niet. Had alleen gehoord wat Liesbeth had gezegd en deelde dat dus met anderen in het publiek. Echter, Liesbeth mocht een vrije worp nemen! Waarom?
Het maken van gemene (geen harde!) fouten was aan de Maassluisse ploeg ook goed besteed. De scheidsrechters zagen het niet. Wat ze wél zagen weet ik niet maar in de laatste 35 seconden van de wedstrijd floten zij 4x voor een persoonlijke fout tegen speelsters van de Groninger studentenploeg. Keer op keer tegen speelsters die minstens 2 meter van hun tegenstandsters afstonden. Er was geen sprake van lichamelijk contact. Was dit voor het broodnodige evenwicht in teamfouten?
De Groningse studentes hebben de volgende ronde bereikt. Het is aan de Groningse studenten om morgenmiddag tegen Leiden B eveneens de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. De zege was meer dan verdiend! De thuisploeg speelde een degelijke wedstrijd met bij tijd en wijle frivool basketball. Er werd in de aanval soms snel gespeeld. Met name in de 1e helft speelden de Groene Uilen feller dan hun tegenstandsters. Het roofdiereninstinct was bij de gastvrouwen in grotere mate aanwezig dan bij de gasten. Ferry Steenmetz (analist) zou dit assertief noemen. Van agressie was absoluut geen sprake!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten