Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 1 november 2014

Aris Leeuwarden

Aris Leeuwarden verloor vanavond, zaterdag 1 november 2014, haar thuiswedstrijd tegen Den Bosch. (Handelend onder de naam SPM Shoeters maar voor mij nog gewoon EBBC. De Eerste Bosche BasketballClub.) De Bosche club was enkele jaren de "moeder" van Aris. Jonge Bosche spelers werden, om te rijpen, naar Leeuwarden gestuurd.

Aris Leeuwarden haalde vorig seizoen uiteindelijk de play-offs. Inclusief de voorbereiding vond er twee keer een coachwissel plaats: de eerste keer trad Tom Simpson terug als hoofdcoach en werd Ed Molthoff van assistent-coach gepromoveerd tot hoofdcoach. De tweede keer werd Ed Molthoff ontslagen en werd Tom Simson weer benoemd tot hoofdcoach (op interim basis, wat afgelopen zomer werd omgezet in een definitief contract).

Ook in dit seizoen gaat het met de Friese club, sportief gezien, niet goed. Aanvallend oogt het leuk maar is het niet efficiënt (lees: zeer chaotisch). Verdedigend is het gewoon prutswerk wat de ploeg laat zien.

Ik las zojuist een reactie op Facebook. Hierin worden de buitenlandse spelers bekritiseerd. Zou het een idee zijn om deze weg te sturen en te zoeken naar alternatieven? Deze bevinden zich op niet al te grote afstand.

Tips?

  1. Sjors Poels terughalen als startende center 
  2. Afscheid nemen van Torgrimm Sommerfeldt en Marquise Simmons 
  3. DeJuan Wright overnemen van Donar 
Of dat voor Donar een verzwakking is? Nee. Wright is niet constant goed (kan aanvallend goed spelen maar stelt al weken lang "teleur") maar wel constant zwak in verdedigend opzicht. Aangezien Donar nog niet over een ruim budget lijkt te beschikken zit een extra forward (een grote 3/4) er voorlopig niet in. Een eventueel vertrek van DeJuan Wright zou ruimte bieden. 

Ik hoop dan echt op een topverdediger (qua spel een type Dourisseau, qua postuur een type Coleman). 

Aris met Dexter Hope, Miles Jackson - Cartwright, DeJuan Wright, Ryan Watkins, Sjoers Poels, Tjoe de Paula en Phillip Bach zou een verbetering zijn ten opzichte van de huidige ploeg (denk ik). 

Donar met Lance Jeter, Stefan Mladenovic, Quentin Pryor (hoewel niet het postuur van een Dan Coleman, qua spel minder goed dan Jason Dourisseau), Ross Bekkering, Thomas Koenis, Maarten Bouwknecht, Sean Cunningham / Mark Ridderhof, Bas Veenstra en Craig Osaikhwuwuomwan geef ik meer kans op succes in de play-offs dan een ploeg met Wright. 

Áls Donar er in zou slagen om Jessey Voorn per direct te contracteren en de ploeg dus zou gaan bestaan uit Jeter, Voorn, Pryor, Bekkering, Koenis, Mladenovic, Cunningham, Veenstra en Osaikhwuwuomwan dan zou er een hele leuke ploeg staan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten