Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 29 november 2014

Charity

De vrije worplijn wordt in de USA de 'charity stripe' genoemd. Wat mij betreft hoog tijd dat we in Nederland een streep zetten onder 'goede doelen'!

De afgelopen dagen smeekten BN-ers, die zelf over meer centen beschikken dan vele tv-kijkers, of we alsjeblieft geld willen doneren op giro 555. Een naar het schijnt nog altijd goed gevulde rekening. Het enige wat is afgeschreven is het salaris van de directeur en van het callcenter personeel (dit keer niet bestaande uit studenten en herintredende huisvrouwen, zoals gedurende de 10 jaren waarin ik belslet was).

Een van de bekendste organisaties, het Rode Kruis, moedigt ook flink aan om geld te geven. Maar aan acties ten behoeve van Nederlanders wonend in Nederland wordt veel te weinig aandacht gegeven. Een actie voor de Voedselbank bijvoorbeeld, ondersteund door Studentenwerk, was op Facebook zeer moeilijk te vinden. (Lees: het Rode Kruis wees je er pas op als je kritiek had op het feit dat goede doelen organisaties Nederlanders aan hun lot overlaat.) De directeur van het Rode Kruis ontvangt een jaar salaris van € 135 000. Voor een directeur prima, maar niet als je directeur bent van een goede doelen organisatie. Dan zou je genoegen moeten nemen met 25% van dit bedrag.

In het Nederlandse basketball is er de laatste dagen een actie ten behoeve van basketballclub Den Helder Kings. Sympathiek gebaar van de initiatiefnemers maar eigenlijk zouden bepaalde bestuurders het tekort van € 200 000 uit eigen zak moeten betalen. En, als ernstig falen in de uitvoering van taken die men qua verantwoordelijkheid heeft, dan ook strafrechtelijk vervolgen.

We moeten echt harder worden! Kijk hoeveel geld we geven aan het buitenland (defensie, ontwikkelingshulp). In Nederland geven we veel te weinig geld uit aan onderwijs, zorg en armoedebestrijding. Wat het laatste betreft ben ik zelfs geneigd om te stellen dat we bewust armoede in stand houden om er aan te verdienen.

Dat we in Nederland het bezit van een dubbelpaspoort accepteren is ook zo'n grove fout. Niet alleen kost het ons geld (kinderbijslag) voor niet Nederlands ingezetenen. Maar we hebben ook nog eens te maken met mensen die zichzelf niet beschouwen als Nederlanders, en die de Nederlandse taal absoluut niet machtig zijn. We moeten mensen verplichten te kiezen tussen de Nederlandse nationaliteit of een andere. Kies je voor de Nederlandse dan MOET je Nederlands leren. Lukt het je niet om fatsoenlijk Nederlands te spreken en schrijven dan MOET je Nederland verlaten. (Dat zou je overigens ook autochtonen moeten opleggen!) Ook als je niet wilt assimileren MOET je Nederland verlaten. Als je kiest voor een andere nationaliteit dan de Nederlandse dan MOET je Nederland ook verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten