Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 november 2014

BVG toernooi voor G-teams

BVG (basketballvereniging Groningen) hield vanmiddag een toernooi voor haar G-teams en de familie & vrienden van de speelsters en spelers van deze teams. Heel gezellig en de spelvreugde viel met bakken van bulldozers van de gezichten van de speelsters en spelers af te scheppen.

Alle deelnemers werden over 5 ploegen verdeeld. Het waren allemaal spannende wedstrijden. :) Ik ken een paar van de speelsters en spelers als fanatieke supporters van andere Groningse basketballploegen. Leuk om hen in actie te zien, en vooral om hen te zien genieten van hun passie!

Helaas dacht niet iedereen er zo over! Aan het einde van de middag mochten de spelers van het mannen A-team spelen tegen Apollo B-team. Een vijftal spelers van de Amsterdamse ploeg bekeek het spel afkeurend. Denigrerende opmerkingen en een respectloze houding werden verkondigd en getoond. Walgelijk!

Ik kon het dan ook niet laten om tijdens de wedstrijd van het A-team, op het moment dat een speler van Apollo de bal meters langs de ring gooide, te roepen "Jullie hadden beter moeten kijken naar de spelers van ons G-team! Die kunnen veel beter basketballen dan jullie doen!".

De coach van de Amsterdamse formatie vond het zielig wat zijn spelers lieten zien. Sja ... ik denk dat het spelers zijn met een beperking.

2 opmerkingen:

  1. Ach, onbekend maakt onbemind en ze lopen qua basketbal ontwikkeling wat achter in het verre westen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hans, qua emotionele intelligentie in ieder geval wel blijkbaar. Als je geen respect kunt opbrengen voor je medemens omdat hij/zij, zoals dat heet, een verstandelijke beperking heeft dan is dat pas echt zielig. Wat zij uitkraamden, hoe zij reageerden op het aanzien van een geweldig vrolijk en gezellig toernooi, dat slaat nergens op! Ik ben geen lid van de club maar ga nog wel eens kijken naar wedstrijden van het 1e mannenteam én naar evenementen van het G-team (daar spelen vriendjes in). BVG mag heel trots zijn op zichzelf. Dat bij hen ieder lid evenveel gewaardeerd wordt. Keep up doing the good work!

      Verwijderen