Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 8 november 2014

Uilen zorgen voor 'upset' tegen US

Vanavond een dubbele overwinning voor de Groene Uilen. Beide Groninger ploegen die uitkomen in de promotiedivisie (mannen respectievelijk vrouwen) wisten hun wedstrijden te winnen.

Dat was in het eerste (de mannen) geval geen verrassing aangezien hun tegenstanders, de Hoornse Hoppers, in dit seizoen nog geen competitiewedstrijd hebben gewonnen. Terwijl de Uilen, de regerend landskampioenen, op de derde plaats staan. En dat is eigenlijk tegenvallend, teleurstellend zelfs.

Zeer verrassend, in ieder geval voor ondergetekende, was de overwinning voor de vrouwen. Zij stonden, voor de wedstrijd, op de een na laatste plek. Hun tegenstandsters stonden ongeslagen bovenaan. Met een enorm positief doelsaldo.

Mijn gok (op de uitslag) pakte dan ook (overigens net als in het geval van de mannen) helemaal verkeerd uit als ik de taart als belang neem. Echter ... als fan van de Groene Uilen ben ik helemaal niet teleurgesteld. (Wél vind ik het sneu voor mijn Amsterdamse vriendinnen Kucharska en Gosschalk. Ik ken ze als heel sympathiek.)

Waar de thuisploeg het ene hoogtepunt na het andere liet zien, daar mislukte bij de gasten vrijwel alles. En die teleurstelling had te veel invloed op hun spel. De frustraties, zeer begrijpelijk, dropen er vanaf en dat werkte alleen maar averechts. Veel turnovers, slechte schoten en een verdediging die zo lek was als een internetbeveiligingssysteem uit de prehistorie.

De Uiltjes profiteerden hier goed en verdiend van! Want, de meiden speelden goed en leuk frivool basketball. Vorig seizoen was daar niet vaak sprake van, dus dit was een genot om te zien.

Dat de ploeg tot nu toe veel wedstrijden verloor lag aan de kleine selectie (iedere wedstrijd maar weinig speelsters beschikbaar) en de beperkte inbreng, qua speelminuten, van Liesbeth Visser (herstellende van de ziekte van Pheiffer. De 20 - 0 nederlaag die de ploeg leed aan het begin van het seizoen was omdat de ploeg te weinig speelsters tot haar beschikking had. Volgens de bond geen geldig excuus / te laat aangegeven.

Marit Siersema kwam al snel in foutenlast. Haar schot viel ook niet lekker, bijna iedereen gunde het haar zo om tot scoren te komen. De vreugde was, in het vierde kwart, dan ook groot toen zij een driepunter raak schoot.

Waar de ploeg vorig seizoen zwaar leunde op bepaalde speelsters daar was vanavond vrijwel iedereen goed. Bonny Appelman & Loïs Sinnige domineerden 'inside' en Kim Jaasma & Liesbeth Visser deden dat 'outside'. Het leverde een even gegunde als verdiende 69 - 61 zege op!

De arbitrage was zeer zwak maar ondanks dat deze veel vaker in het nadeel van US uitviel dan van de Groene Uilen is het niet terecht om dat als reden aan te voeren dat de koploopsters (althans tot vanadaag) een nederlaag opliepen. Daarvoor was het spel van de Mokumse formatie veel te pover.

Een fijne avond dus in het Willem-Alexander sportcentrum waar de Groninger studentenclub haar wedstrijden speelt. De mannen boekten een plichtmatige 76 - 58 zege. Het spel was niet geweldig maar toch veel beter dan tegen Black Eagles. Winst is winst. De vorm zal in de loop van het seizoen hopelijk nog flink gaan groeien. Iets wat denk ik nodig is om de titel te kunnen prolongeren. Yannick van der Ark, deze zomer overgekomen van stadsgenoot DONAR, liet enkele fraaie acties met 'hangtime' zien. Vanaf de bank kwam een speler (shirtnummer 21) die goed speelde. Wie hij is? Overigens ontbrak Jonah Kremer. Reden is mij niet bekend.

Volgende week spelen de vrouwen thuis (zaterdag om 14:30 uur tegen Green Eagles) en de mannen uit (zondag om 18:00 uur tegen Leiden 2). Dit zijn bekerwedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten