Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 29 oktober 2014

Celtics - Donar

Voor jij je nu afvraagt of het schoenenmerk Celtics de nieuwe sponsor is van Donar: nee! (Althans, daar is mij niets over bekend. En ja, ik ben absoluut geen insider dus wellicht wordt er stevig onderhandeld met een vertegenwoordiger of een delegatie van deze onderneming.)

De titel slaat op een overeenkomst tussen NBA club Boston Celtics en DBL club Donar Groningen. Beide clubs beschikken over een ploeg c.q. A - selectie met daarin veel guards. Recent is de selectie van Donar versterkt met een guard. Voorlopig speelt hij niet omdat hij nog herstellende is van een knieblessure maar de kans is groot dat hij, zodra hij fit is, zal gaan meespelen.

Nu zijn er ongetwijfeld fans die zich afvragen waarom Donar gebruik zou willen maken van Stefan Mladenovic. De spelers binnen de huidige selectie zullen vermoedelijk geen speelminuten willen afstaan. Of een speler dat wel of niet wil: het gaat erom wat het beste is voor het teambelang. Hoewel goede spelers niet altijd een goed team vormen denk ik dat kiezen voor meer individuele kwaliteit zeer nuttig is. Je moet dat alleen wél goed kunnen gebruiken. Individuele kwaliteit rendeert beter naarmate de collectieve kracht sterker wordt.

Fans die opmerken dat Donar het tegen Aris toch goed deed nemen dat, althans dat is mijn mening, aan op basis van scorebord journalistiek. Een zege met een verschil van 30 punten is toch prima? Juist zo'n verschil is veelzeggend: de tegenstander is zwak.

De winnende ploeg kán in theorie een goede ploeg zijn maar ... dat Donar drie wedstrijden op rij (waarvan twee thuiswedstrijden (de eerste twee nederlagen)) verloor (tegen Zwolle (thans nummer 2), Den Helder (thans nummer 4) en Den Bosch (thans nummer 3)) maakt het niet bepaald geloofwaardig om te denken dat Donar een sterke selectie heeft. Ja, de ploeg miste spelers wegens blessures. Maar die konden dus niet worden opgevangen.

Donar beschikt op dit moment over de volgende guards:
Lance Jeter - point-guard (contract)
Maarten Bouwknecht - point-guard (contract)
Daan Löwik - point-guard (jeugdcontract?)
Sean Cunningham - guard (contract)
Mark Ridderhof - shooting-guard (contract)
Eric Peutz - shooting-guard (jeugdcontract?)
DeJuan Wright - shooting-guard/small-forward (contract)
Stefan Mladenovic - geen contract indien fit beschikbaar als point-guard, shooting-guard en small-forward

Overige spelers:
Bas Veenstra - forward (contract)
Ross Bekkering - power-forward / center (contract)
Craig Osaikhwuwuomwan - power-forward (contract)
Thomas Koenis - center (contract)
Benny van der Reijden - center (jeugdcontract?)

Löwik, Peutz en Van der Reijden tel ik persoonlijk niet eens mee als selectiespelers maar officieel zijn ze dat wel.

In de rotatie kwamen zij, zonder Jeter, al niet voor. Nu met Jeter nog minder en als Mladenovic meedoet helemaal niet meer.

Het is voor de ploeg wenselijk als er nog een grote forward (3/4) en een center (center/power-forward) bijkomt om de ploeg te versterken. We zijn door blessures en foutenlast erg kwetsbaar als het gaat om onze power-forwards en center.

Even een historisch overzicht betreffende Stefan Mladenovic.
Donar: 2007 - 2009
coaches: Claros (2007-2008), Van den Berg 2008 - 2009)
Rotterdam: 2009 - 2012
coaches: Zlatko Jezerkic 2009 - 2010 + 2010 - 2011, Randy Wiel 2011 - 2012
Den Helder: 2012 - 2013
coach: Jean - Marc Jaumin (2012 - 2013)
Wijchen: 2013 - 2014
coach: Michael Schuurs

A - international sinds 2013. Speelde afgelopen zomer niet mee wegens een knieblessure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten