Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 25 oktober 2014

Kings: kroonprinsen of bevriezen ze voor ze vorsten zijn?

Na jaren van afwezigheid keerden ze terug in de Nederlandse eredivisie.

Hun eerste periode in de eredivisie liep van 1981 tot en met 28 december 2005.
De tweede periode in de eredivisie was tussen 11 juli 2007 en de zomer van 2009.
De derde, en huidige, periode in de eredivisie begon met de start van het seizoen 2012/2013. (Nu doet de club dus voor het derde seizoen mee sinds hun 2e come-back.)

Het lijkt er op dit moment op dat het financieel gezien niet goed gaat met de club uit de kop van Noord-Holland. Lukt het hen om het seizoen af te maken? Zo ja, wat gaat er tijdens de zomer van 2015 gebeuren? (Doet men ook in het seizoen 2015/2016 mee in de eredivisie?)

De eredivisie bestaat dit seizoen uit 9 ploegen. In het seizoen 2013/2014 waren dat er 10. Magixx uit Wijchen viel weg als gevolg van financiële problemen. Lees: onvoldoende budget om een, in hun ogen, competitief team samen te stellen.

Den Helder sprak bij hun terugkeer flinke ambities uit. Dat die tot nu toe niet gehaald zijn, okay. Zoiets kost vaak tijd. Echter, als de club werkelijk financiële problemen heeft dan zou het maar zo kunnen dat die ambities nimmer kunnen worden waargemaakt.

Waar ligt dat dan aan? Sommigen zullen zeggen "Piet Meijer". Deze man zou in het verleden al eens 'schuldig' zijn aan problemen in Den Helder. En later ook in Amsterdam (bij de Astronauts). Maar is 1 persoon schuldig? Vooropgesteld dat je die vraag in principe met "ja" beantwoordt. Hoe kan dat? Wie laat zo'n man dan zijn gang gaan? Waarom heeft hij zo veel speelruimte?

Als de Kings dit seizoen niet afmaken, waar komen de spelers dan terecht? De Amerikanen zullen wel een contract vinden buiten Nederland. Maar de andere spelers?

Afhankelijk van het budget (van mijn favoriete club) en de hoogte van het salaris (van een speler) zou ik graag een inside-speler verwelkomen. Op dit moment heeft mijn club 3 spelers voor 4 posities: 2x power-forward (starter en back-up) en 2x center (starter en back-up). Namelijk Ross Bekkering (startende power-forward en tevens back-up center), Thomas Koenis (startende center) en Craig Osaikhwuwuomwan (back-up power-forward en tevens back-up center).

Sowieso is de vraag welke clubs er na de zomer terugkeren in de eredivisie. BS Weert kent financiële problemen (er wordt gesteld dat de club het faillissement van de sponsor heeft aangevraagd), Apollo Amsterdam beschikt over weinig financiële middelen. Ik blijf stellen dat Nederland te klein is voor meer dan 6 eredivisieclubs.

Geografische spreiding? Leuk idee maar het gaat gewoon om geld én goed beleid. Want als je, zoals Donar, forse verliezen lijdt dan heb je nog weinig aan het geld wat je had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten