Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 15 oktober 2014

Grote belangen?

Donderdag 16 oktober (morgenavond dus) in Groningen, Martiniplaza, de wedstrijd Donar vs Den Helder Kings. Op dit moment staat Den Helder op de 7e plaats op de ranglijst van de DBL en Donar op de 4e.

Den Helder speelde tot nu toe 2 wedstrijden, en verloor deze allebei. Eerst Zwolle uit, daarna Leiden thuis.

Donar speelde eveneens 2 wedstrijden, en verloor daarvan 1 wedstrijd. Er werd in en tegen Rotterdam gewonnen. In Groningen verloor de ploeg van Zwolle. In die wedstrijd kwam de ploeg goed terug van een achterstand van 22 punten. Maar de nederlaag was uiteindelijk wel een feit: 74 - 78.

Mocht Den Helder Kings de wedstrijd winnen dan komen beide ploegen op hetzelfde aantal punten na evenveel gespeelde wedstrijden. Het onderlinge resultaat is dan, morgenavond, 0 - 1 in het voordeel van de ploeg uit Den Helder.

Het programma voor de overige wedstrijden van deze week is theoretisch gezien in het voordeel van de Noord-Hollanders. Den Helder speelt zaterdagavond (18 oktober) een thuiswedstrijd tegen Weert. Donar speelt zondagmiddag (19 oktober) een uitwedstrijd tegen Den Bosch.

Omdat Aris Leeuwarden deze week ook twee wedstrijden speelt (donderdagavond in Amsterdam tegen Apollo en zaterdagavond in Leeuwarden tegen Rotterdam) zouden de Friezen, nu 5e met hetzelfde aantal punten en hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden als Donar, de Groningers wel eens kunnen passeren op de ranglijst.

Donar Groningen zakt in dat geval naar de 6e plek. Hoe duur is dat? Na deze week is op 28 oktober de eerstvolgende wedstrijd voor Donar. En die is in Groningen tegen ... Aris Leeuwarden.

Donar vs Den Helder Kings is een 4 punten wedstrijd. Hoewel het seizoen nog lang is, en het gaat om plaatsing voor de play-offs, is het meer dan prettig om ook in deze fase van de competitie wedstrijden te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten