Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 5 oktober 2014

DONAR @ Rotterdam 4 oktober 2014

De regerend landskampioen alsmede de bekerwinnaar van het seizoen 2013/2014 en winnaar van de Supercup van het seizoen 2014/2015 kampte met een knieblessure van Ross Bekkering (hopelijk weer hersteld voor de thuiswedstrijd tegen Zwolle 11 oktober 2014). Nieuweling Lance Jeter is nog niet inzetbaar (nog geen werkvergunning). Dat zal ook tegen Zwolle nog niet het geval zijn. Wellicht in de thuiswedstrijd tegen Den Helder Kings?

Donar moest het derhalve doen met een 7 mans rotatie. De startende vijf: Bouwknecht, Cunningham, Wright, Osaikhwuwuomwan en Koenis. En de reserves Ridderhof en Veenstra. Bijna te beperkt om het vier kwarten vol te houden.

Kwartstanden:

  1. 5 - 24 
  2. 24 - 42 (19 - 18)
  3. 35 - 51 (11 - 9)
  4. 52 - 70 (17 - 19) 
Al vroeg in het tweede kwart moest Donar vluchten in een time-out. De stand toen: 13 - 26. Te veel turnovers en ook te veel domme P's kenmerkten het slordige, slechte spel van Donar in het tweede kwart. 

In het derde kwart ging het niet beter. Bij de fouten in het tweede kwart (P's en turnovers) werd een zeer laag schotpercentage (en weinig aanvallende rebounds) gevoegd. 

Namens Rotterdam had Ties Theeuwkens (ex - Donar) het vizier op scherp staan. Nou kreeg hij ook veel te veel ruimte. Wat dat betreft is het wel hoopgevend dat je met een zeer zwakke verdediging toch je tegenstanders op 52 punten weet te houden. (Ook al liet deze tegenstander zelf aanvallend ook het een en ander liggen.) 

Het vierde kwart werd wel weer gewonnen door Donar maar de Groningers haalden het niveau van het eerste kwart absoluut niet. Jeter zal blij zijn geworden van het eerste kwart en beseffen dat een goede inbreng van hem nodig is getuige de beelden in de overige kwarten. Tijdens de time-outs stond Jeter belangstellend te kijken en te luisteren naar wat coach Skelin te vertellen had. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten