Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 22 oktober 2014

Noor vs Noormannen (Donar vs Aris [voorbeschouwing])

Dinsdag 28 oktober de derby tussen Friesland (Aris Leeuwarden) en Groningen (Donar Groningen) in Groningen, theater MartiniPlaza.

Tijdens de wedstrijd Donar vs Zwolle meende ik dat Zwolle met 5 buitenlanders (4x USA en 1x Noorwegen) speelde maar dat was een foutieve gedachte. Aris beschikt over een Noor. De Zwolse speler, die ik voor een Noor hield, is een speler met een Fins en Nederlands paspoort. In geval van een dubbelpaspoort, waarvan 1 Nederlands, word je gezien als Nederlander.

Hoewel Donar een Germaanse god is worden de spelers en fans (zie oude logo) gezien als "Noormannen". De naam van de supportersvereniging was ooit enkele jaren "Vikings". Ofwel Vikingen.

Aris (5e) en Donar (7e) speelden beiden 4 wedstrijden. Aris wist 2 van de 4 door hen gespeelde wedstrijden te winnen. Ze hadden een betere positie op de ranglijst kunnen hebben als zij tegen Rotterdam een voorsprong van 29 punten niet hadden "weggegeven". Donar wist slechts 1 van de 4 door hen gespeelde wedstrijden te winnen.

Nou heeft Donar hinder ondervonden van blessures (Ross Bekkering en in mindere mate Craig Osaikhwuwuomwan) maar de ploeg speelde tijdens haar competitiewedstrijden beduidend minder fel dan tijdens de wedstrijd om de super cup. Nu valt er met een competitiewedstrijd niet direct een prijs te winnen maar je moet wel zorgen dat je je plaatst voor de play-offs. Thuisvoordeel helpt je flink.

Donar miste tot nu toe ook Lance Jeter (had nog geen werkvergunning). Hij mag sinds vandaag trainen en zal dan ook tegen Aris zijn eerste wedstrijd spelen voor Donar. Zijn inbreng zou de ploeg enorm kunnen helpen want de positie van point-guard is op dit moment helaas niet sterk bezet. Men kwam hier tegen Rotterdam nog wel mee weg maar tegen achtereenvolgens Zwolle, Den Helder én Den Bosch kwam het team fors in de problemen (met drie nederlagen op rij tot gevolg).

Aris oogt als een soort rondreizend circus. De Friesche Harlem Globetrotters zeg maar. Hun verdediging oogt kwetsbaar. Of Donar hier gebruik van kan maken? Dat zal afhangen van de spelopbouw. En van de zuinigheid op de bal. In de voorgaande wedstrijden leed men heel veel balverlies. 20 turnovers in een wedstrijd was beslist geen uitzondering. Helaas!

Wedstrijden tussen Donar en Aris hebben vaak een verloop die niet overeenkomt met de stand op de ranglijst. Hopelijk is dat a.s. dinsdag ook het geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten