Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 3 oktober 2014

DONAR @ Rotterdam

Morgenavond, 4 oktober, begint de reguliere competitie. Leiden ontvangt in de 5 Mei hal Aris Leeuwarden. En Rotterdam ontvangt Donar Groningen. Op zondag worden nog de wedstrijden Zwolle vs Den Helder Kings en Apollo vs Den Bosch gespeeld.

In Groningen, tijdens de open dag van Donar, won Donar van Rotterdam. Een week later tankte Donar extra zelfvertrouwen door de wedstrijd om de Supercup te winnen van Leiden.

Donar kan nog niet beschikken over Lance Jeter (nog geen werkvergunning). Hoe het met Craig Osaikhwuwuomwan en Thomas Koenis gaat (beiden deden tegen Leiden al mee) is mij niet bekend. Met de aanwezigheid van Robbert Krabbendam, Lucas Steijn en Bart Stolk is het wenselijk dat Craig O en Koenis fit en in vorm zijn.

Verder is het van groot belang dat Bouwknecht, Cunningham en Wright (en invallers Ridderhof en Veenstra) en Bekkering goed presteren. De rotatie (8 spelers) is beperkt maar dat is helaas niet anders. Donar heeft nu eenmaal niet meer de diepte van het vorige seizoen. Ter vergelijking:

2013/2014 - 2014/2015

Cashmere Wright - Lance Jeter
Arvin Slagter - Sean Cunningham
Jason Dourisseau - DeJuan Wright
Dan Coleman - Ross Bekkering
Ross Bekkering - Thomas Koenis
Quentin Pryor - Maarten Bouwknecht
Jessey Voorn - Mark Ridderhof
Yannick van der Ark - Bas Veenstra (ander type speler)
Craig O - Craig O
Maarten Bouwknecht - Daan Löwik
Mark-Peter Hof - Eric Peutz (andere positie)
Benny van der Reijden - Benny van der Reijden

Dat is niet op iedere positie minder goed ten opzichte van het vorige seizoen. Het duo Bekkering & Koenis vind ik veel beter dan het duo Coleman & Bekkering.

Aan de tafel van iBasketball tv werd de ambitie van Donar om goed defensief basketball te spelen te besproken. Vorig seizoen werd voor de camera's dan wel niet gezegd dat men de tegenstanders onder de 70 punten wilde houden, die ambitie was er wel. Dat weet ik niet maar ik ben er van overtuigd.

In mijn ogen is de ploeg nu echter defensief minder goed dan vorig seizoen. Mijns inziens zal het qua teamdefense beter worden maar 1 op 1 defense niet. En beide vormen zijn belangrijk.

Ook werd besproken waarom de club gekozen heeft voor het contracteren van een point-guard in plaats van een forward (3/4). Een van de personen aan de discussietafel (Ferry Steenmetz) zei terecht dat van Maarten Bouwknecht nog niet verwacht mag worden dat hij de 1e point-guard van de ploeg is gedurende het gehele seizoen, en dat hij de ploeg dan leidt naar titelprolongatie zoals een 25 tot 28 jarige point-guard (zeker een USA-speler) dat min of meer behoort te doen.

Dat Bouwknecht met de komst van Jeter zijn hoeveelheid speeltijd gereduceerd zal zien worden van 35 minuten naar 5 minuten vind ik overdreven. In ieder geval is dat niet waar ik op hoop. Laat Maarten alsjeblieft zo'n 15 minuten per wedstrijd spelen. Dat is goed voor zijn ontwikkeling en het eist niet te veel van Jeter. Vorig seizoen was Bouwknecht de 3e point-guard van de selectie. Het ontbreekt de ploeg nu aan een meer ervaren speler die nog voor Bouwknecht de rol van back-up kan innemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten