Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 16 oktober 2014

Wanvertoning!

In het programmaboekje behorende bij de wedstrijd Donar vs Den Helder Kings een leuk praatje over de wedstrijd tegen Zwolle. Dat het zo mooi was om werk- en vechtlust van de spelers te zien. "Als verliezen mooi is, hoe mooi is winnen dan?" vroeg de schrijver zich af.

Nou ... winnen deed Donar vanavond (donderdag 16 oktober) niet. En van werklust was evenmin sprake! De instelling was slapper dan menig mannelijk geslachtsdeel als de eigenaar ervan Patty Brard ziet.

Kwartstanden:

  1. 13 - 15 
  2. 33 - 29 (20 - 14) 
  3. 43 - 51 (10 - 32) 
  4. 63 - 67 (20 - 16) 

  • Lance Jeter heeft nog altijd geen werkvergunning. Zou me niets verbazen als die er voor de Kerst ook niet gaat komen. 
  • Craig Osaikhwuwuomwan kon niet spelen. Hij heeft bij een val zijn arm geblesseerd. 
  • Ross Bekkering speelde wel weer mee maar is nog niet volledig hersteld. Speelde met een bandage, en begon niet in de basis vijf. 
  • Thomas Koenis leek geen blessure te hebben overgehouden aan de wedstrijd tegen Zwolle. 
DeJuan Wright was topscorer met 16 punten. Dat is leuk maar hij speelde een belachelijk slechte wedstrijd. Ego├»stisch, zeer zwak verdedigen (nu is dat toch al iets wat hij niet kan maar hij heeft het echt wel beter gedaan dan wat hij vanavond liet zien), veel turnovers. 

Voor Sean Cunningham geldt min of meer hetzelfde. Enige verschil is dat Cunningham op zich redelijk kan verdedigen. Alleen liet hij dat vanavond niet zien. Leuk dat hij een driepunter raak schoot in de laatste seconde van de wedstrijd maar het is slechts voor de statistieken. Het mocht voor de overwinning niet baten. Maar ... hij viel ten opzichte van de rest van de ploeg nauwelijks uit de toon. 

Maarten Bouwknecht speelde voor de tweede keer op rij een ongelukkige wedstrijd. Dat wijt ik aan onervarenheid. In dat opzicht hoop ik dat het met Jeter als point-guard veel beter zal gaan. Want als de opbouw en het verdelen van het spel zo slecht blijft dan gaat het inderdaad een hele klus worden om ons te plaatsen voor de play-offs. 

Mark Ridderhof liet zien wat hij kan en ook wat hij niet kan. Hij kan driepunters schieten als hij vrij staat. Verdedigen en rebounden kan hij niet. 

Bas Veenstra deed het redelijk maar komt ten opzichte van de spelers van Den Helder ervaring en kwaliteit tekort. Maar mag het voor een jongen van 18 jaar? Die het gehele vorige seizoen herstellende was van een blessure. 

Als de guards niet goed spelen wordt het voor de center en power-forward lastig om effectief te worden. Koenis en ook Bekkering werden veel te vaak niet goed aangespeeld. Op den duur werkt dat door op eigen acties. 

Zondagmiddag speelt Donar in en tegen Den Bosch. Een nederlaag in de Maaspoort zou een reeks van drie nederlagen betekenen. Duur puntverlies en slecht voor het zelfvertrouwen. 

Versterkingen zijn broodnodig. Maar ja, hoeveel budget is daarvoor? Ik zou me in dat opzicht maar richten op Nederlanders (het terughalen van Jessey Voorn en Stefan Mladenovic). Dat biedt meer continu├»teit voor de toekomst. Geen opmerkingen:

Een reactie posten