Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 15 oktober 2014

Pensioen?

Wat is voor burgers met de USA nationaliteit de pensioengerechtigde leeftijd? Wanneer gaat voor een buitenlander (een land dat niet tot het Schengen-gebied hoort) diens contract in (voor af na het afgeven van een werkvergunning)?

Waarom deze vragen? Omdat ik voorzie dat Lance Jeter, de point-guard die de Groninger basketballclub Donar heeft gecontracteerd of wil contracteren, voor 14 februari 2051 geen werkvergunning zal krijgen van de Nederlandse instanties.

Niet omdat het zo moeilijk is om diens informatie te verzamelen en te controleren maar gewoon omdat die ambtenaartjes geen zin hebben om dergelijke aanvragen te behandelen.

Als Jeter een contract heeft dan zal Donar hem waarschijnlijk niet laten gaan. Ook al mag hij niet trainen noch spelen. Men zal hem tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd aan zijn contract houden. Salaris zal men niet uitbetalen want: hij werkt immers niet?!

Of dat kwalijk gedrag is van de zijde van Donar? Nee, van de Nederlandse overheid. Die verzuimen moedwillig om aan te geven dat buitenlanders geen werkvergunning krijgen. Puur uit principe. Onder het motto: "vol is vol!" en "Nederland voor de Nederlanders!".

Ik voorzie een invasie aan Poolse en Roemeense spelers. De Polen verdienen bij in de bouw en de Roemenen als taxichauffeurs. Wellicht nog enkele Bulgaren die part-time werkzaam zullen zijn als portier bij een disco.

Dat instanties geen tijdelijke (voorlopige) vergunning afgeven, dat snap ik. Heel goed om dat niet te doen aangezien je de gewerkte uren (gespeelde wedstrijden) niet ongedaan kunt maken. Maar dat het na bijna 40 jaar nóg niet is afgehandeld, dát is een kwalijke zaak.

Ach, anno 2069 is men het er ook nog niet over eens of de ov-chipkaart moet worden afgeschaft of niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten