Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 9 oktober 2014

Roeland Schaftenaar naar Griekenland

Roeland Schaftenaar (power-forward/center) heeft een contract getekend bij Rethymno Aegean. Spijtig voor Donar maar een speler die de afgelopen jaren uitkwam in de NCAA 1e divisie en de Spaanse 2e divisie die is in de Nederlandse eredivisie niet op zijn plek. 

Met alle respect want veel spelers van het nationale team dat zich afgelopen zomer plaatste voor het EK 2015 zijn actief in de DBL. 

Schaftenaar had de afgelopen weken (zo niet maanden) geen contract. Ik had enige hoop dat interesse nog langer zou uitblijven en hij dan beschikbaar zou worden voor Donar. Een speler die wil spelen op een EK wil graag in actie komen op trainingen en in wedstrijden. Vooral het spelen van wedstrijden is dan belangrijk. Wedstrijdritme opdoen en behouden. (Al is het niet zo dat wedstrijdritme zaligmakend is. Als je voor een ploegje speelt dat ternauwernood aan degradatie weet te ontsnappen dan heb je er niets aan.) Bovendien zou Schaftenaar dan beter ingespeeld kunnen raken op Thomas Koenis (en vice versa). 

Nou kan het zo zijn dat zij op het EK geen basisspelers zijn. Omdat Robin Smeulders en Henk Norel wellicht terug keren in de selectie. Maar ook voor back-ups is het goed om elkaar blindelings te kunnen vinden. 

Schaftenaar (Griekse 1e divisie), Smeulders (1. Bundesliga Duitsland), Norel (Spaanse 1e divisie) en Charlon Kloof (Turkse 1e divisie). Dat zou een mooie kern zijn. Jammer dat Kloof niet meedeed aan de EK-kwalificatiewedstrijden afgelopen zomer! Smeulders (trouwen) en Norel (trainen en revalideren) deden evenmin mee aan de kwalificatiewedstrijden. Sean Cunningham (familieomstandigheden) was ook afwezig. 

Oranje mist eigenlijk nog een goede point-guard! Wat dat betreft is het spijtig dat Dimeo van der Horst een contract heeft getekend bij Apollo Amsterdam en niet bij een ploeg als Leiden of Zwolle. Of Donar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten