Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 6 oktober 2014

DONAR vs Zwolle [voorbeschouwing]

Zaterdag 11 oktober spelen het Zwolse Landstede basketball en het Groninger Donar tegen elkaar in het Groningse theater MartiniPlaza. Beide ploegen wonnen hun eerste competitiewedstrijd. Zwolle won in eigen hal met 75 - 65 van Den Helder Kings. Donar, de regerend landskampioen, won de uitwedstrijd in en tegen Rotterdam met 52 - 70.

Bij Donar konden Ross Bekkering (knieblessure) en Lance Jeter (nog geen werkvergunning) niet in actie komen. Het is mijns inziens meer dan wenselijk dat de Groninger ploeg in de diepte versterkt wordt met een grote forward (een 3 die ook op de 4 kan spelen) en een inside-speler (power-forward/center).

Inside-speler: de ploeg beschikt op dit moment over 3 inside-spelers te weten Ross Bekkering (power-forward/center), Thomas Koenis (center) en Craig Osaikhwuwuomwan (power-forward/center). Bij een blessure van 1 van hen kun je in de wedstrijd eigenlijk niet meer goed roteren. Bas Veenstra wordt wel op de '4' gezet maar hij is een lange '3'.

Hij is echter nog niet die grote forward waar de ploeg behoefte aan heeft. Daarvoor is hij nog te jong, te onervaren. Veenstra is een speler met potentie, daarover geen discussie. De selectie heeft echter een speler nodig die het niveau heeft van een international uit het Nederlandse mannen A-team. Het mag een buitenlander (USA) zijn. Ik denk aan een speler met het postuur van Dan Coleman maar met de kwaliteit en spelwijze van Jason Dourisseau. Gekoppeld aan het reboundend vermogen van Jason Ellis.

Donar heeft (op papier) door het vertrek van Dourisseau, Quentin Pryor, Arvin Slagter en Jessey Voorn een stap terug moeten doen. Helaas (in mijn ogen) had Valentijn Lietmeijer een doorlopend contract. Een speler opgeleid in Groningen, een vrij jonge speler die zich goed ontwikkeld heeft, behoorlijk goede verdediger, goede schutter. Lietmeijer is na dit seizoen (dus komende zomer) transfervrij. Ik zie hem graag terugkeren bij Donar.

Valentijn Lietmeijer doet het volgens de statistieken goed de laatste weken. In de oefenwedstrijden was hij productief. En ook in de wedstrijd tegen de Den Helder Kings maakte hij een behoorlijk aantal punten: 14 (3 op 4 tweepunters, 2 op 9 driepunters, 2 op 3 vrije worpen).

Lance Jeter is, zo wordt verwacht, a.s. zaterdag nog niet inzetbaar. Men hoopt dat hij tegen Den Helder mag meespelen.

Hoewel we op de guard-posities meer opties hebben zou het erg prettig zijn als Jeter kan en mag spelen. Sean Cunningham hoeft dan minder minuten als point-guard te spelen.

Dat kan hij overigens goed maar dan is hij niet inzetbaar als shooting-guard. Voor die positie is hij de startende speler. Op dit moment. Een extra shooting-guard (Jessey Voorn) is welkom. En een extra speler die als shooting-guard en point-guard kan spelen (Stefan Mladenovic) wordt spreekwoordelijk gezien met open armen ontvangen.

Na de eerste speelronde is Zwolle de nummer 4 van de ranglijst en Donar de nummer 3. Doelsaldo Zwolle +10. Doelsaldo Donar +18.

Zwolle beschikt, zo is mijn indruk, met Joe Burton over een beer van een center. Niet heel lang maar wel breed. Kunnen Koenis, Bekkering en Osaikhwuwuomwan hem afstoppen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten