Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 4 oktober 2014

Nederland naar EK?

Toon van Helfteren (de coach die het Nederlands mannen A-team naar het EK heeft geloodst) heeft goede hoop op financiële steun. Volgens hem gaat de ploeg sowieso meedoen aan het EK.

Ik hoop met hem mee maar heb er geen vertrouwen in dat die steun er komt. De personen die dat moeten regelen missen de kwaliteit.

Meedoen aan het EK? Op tijd aankomen voor de eerste wedstrijd zal nog lukken als je na de laatste speelronde van de DBL meteen begint aan je voetreis maar de volgende wedstrijden? Het slapen in een park is ook niet overal toegestaan.

De NBB en FEB zullen de komende jaren alleen maar financiële steun verliezen zo verwacht ik. Meer DBL-clubs gaan vermoedelijk verdwijnen.

Wanneer gaat men nu eens inzien dat de tob van de DBL moet gaan uitkomen in een competitie samen met de top van de promotiedivisie?!

Dus ...
Eredivisie = 6 ploegen
Promotiedivisie = 8 ploegen
Tweede divisie = 2 x 10 ploegen
Derde divisie = 2 x 10 ploegen

Wanneer gaat men de u20 eredivisie opnieuw invoeren?! Nu is de DTL in plaats van de u20 eredivisie gekomen. Een slecht idee! De DTL zou er moeten zijn als mogelijkheid tussen de u20 eredivisie en de DBL.

Wanneer houdt men eens op met het centraliseren van talent als het gaat om het spelen van wedstrijden?! Centraliseer talent als het gaat om trainingen maar behoud decentralisatie als het gaat om het spelen van wedstrijden! Ploegen (en dus spelers) haken af als ze merken dat 1 ploeg veel sterker is dan de rest of wanneer een of meer talent(en) vertrekken naar een selectie. Terwijl wiskundige logica duidelijk maakt dat je juist zo veel mogelijk spelers nodig hebt om te kunnen selecteren.

Hou langer vast aan regionale competities en maak de kosten daarvan niet zo hoog! Het afschaffen van de NJK's is een slecht idee. Zoals landelijke u14 en u16 competities dat ook zijn. Je zorgt er met landelijke competities voor dat er per regio een afvaardiging komt. Zo'n deelnemer verzamelt al het talent uit desbetreffende regio en laat de rest berooid achter.

Spelers van rtc's wedstrijden laten spelen? Daarvoor zijn de rayontoernooien geschikt.

Zorg er ook voor dat basketballscholen zich niet beperken tot voortgezetonderwijs / mbo maar doorgaan tot en met universitair niveau. 's Morgens trainen, college, 's avonds trainen, studie, slapen. En zo gaat de klok steeds rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten