Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 22 juni 2015

Braal is de nieuwe coach!

De bal is door de ring? In ieder geval is de kogel door de kerk. (Spreekwoordelijk dan!) Erik Braal is vanmiddag gepresenteerd als nieuwe coach van Donar.


De plannen zijn om in de komende weken een topteam samen te stellen. De ambitie is om in Nederland alle prijzen te winnen, en in Europa (EuroChallenge) zo goed mogelijk te presteren. Wat betreft dat laatste: het is eerst zaak om voldoende budget bij elkaar te krijgen om een inschrijving te kunnen doen.


Wat betreft de 9mans rotatie werd gesteld dat dit net zo is als tijdens de play-offs. De overige drie plekken worden ingevuld door talenten. Dit kunnen spelers zijn uit het under 24 team van Donar maar ook jonge spelers van buiten af.


Een jonge speler (qua leeftijd geen talent meer) die besloten heeft om Donar te verlaten is Maarten Bouwknecht. Dat is jammer. Bouwknecht is een speler met potentie én een exponent van de jeugdopleiding.


Hoeveel buitenlandse spelers er worden gecontracteerd is onduidelijk. Volgens technisch manager Martin de Vries kunnen dat er vier zijn. De nieuwe coach, Erik Braal, voegde hier aan toe dat het vormen van een sterke Nederlandse kern de hoogste prioriteit heeft. De buitenlanders gelden als aanvulling. Maar dan wél een aanvulling die nodig is om de Nederlanders goed te kunnen laten spelen! Die aanvulling kan bestaan uit 4 spelers maar zou ook slechts 1 speler kunnen zijn.


Na de persconferentie liet Braal nog weten dat sentimenten ten aanzien van spelers waar hij eerder mee gewerkt heeft niet tellen. Het gaat om het vormen van een topteam. Wie past in dat plaatje, die wordt gevraagd. En als zo'n speler zelf ook wil, dan komt het mogelijk tot een verbintenis.

De club zal dus de komende weken het nieuwe team samenstellen. Ondanks dat geen enkele speler een doorlopend contract heeft, dit was in verband met onduidelijkheid over budget (immers: geen hoofdsponsor), is het bepaald niet gezegd dat er geen spelers uit de selectie van het vorige seizoen terugkeren.


Het lijkt er op dat de club verder wil met Cunningham (in de wandelgangen iets gehoord over een contract voor 2 seizoenen met een optie voor een 3e seizoen), Bekkering, Koenis en Veenstra. Mladenovic wellicht ook maar dat weet ik niet. Ik zou Stefan graag terug zien komen.


Beschikbare Nederlanders (er zijn niet zo veel goede Nederlanders): Leon Williams, Yannick Franke, Dexter Hope, Valentijn Lietmeijer, Jeroen van der List.


Jason Dourisseau is een speler waar de club zeker interesse in heeft. Geen opmerkingen:

Een reactie posten